PAFFF: Plant

27 mei t/m 28 mei, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nynke Laverman (singer-songwriter); pop. Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiks...

Lees meer

Nynke Laverman (singer-songwriter); pop.

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Koos Terpstra regisseert het geheel als een langgerekt, associatief filmshot, hallucinerend en huiveringwekkend.

Provocerend is het verhaal van Kassandra, de Griekse zieneres die de vernietiging van Troje voorspelde, maar door niemand geloofd werd. Laverman zingt over deze doemprofeet, met zachte stem als een onheilspellende waarschuwing. Juist door minder te doen en zachter te zingen, klinkt haar oproep luider dan ooit; wie willen we zijn als mens? Uiteindelijk is Plant een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken.

ver PAFFF
Van 27 mei t/m 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal Performing Arts Festival in Leeuwarden: PAFFF. Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 21:00 - 22:20
za 28 mei 2022 : 21:00 - 22:20

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl