Parken rondleiding

1 augustus, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) organiseert een rondleiding door o.a. de Lycklamatuinen. Een enthousiaste en zeer ervaren gids voert u mee langs een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. Na afloop va...

Lees meer

De Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) organiseert een rondleiding door o.a. de Lycklamatuinen. Een enthousiaste en zeer ervaren gids voert u mee langs een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. Na afloop van de rondleiding kunt u nagenieten bij de Tropische Kas met een kopje koffie of thee.

De meest complete historische tuin in Beetsterzwaag is die van de familie Lycklama à Nijeholt.

De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van het voormalig adellijk woonhuis (Hoofdstraat 80) van de familie. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Naast het woonhuis, het Lycklamahûs, staat aan de ene kant het koetshuis en aan de andere kant de tuinmanswoning. In het park staan tevens een prieel, notariskoepel en kassencomplex (de Tropische Kas). Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit alles slechts toegankelijk voor de familie.

Nu zijn de tuinen openbaar toegankelijk en kan iedereen genieten van bijvoorbeeld de speciale bomen die er groeien. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 1 augustus 2021 : 14:00 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader