Parkenrondleiding

7 augustus, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandel mee met Lies! De Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) organiseert een rondleiding door o.a. de Lycklamatuinen. Wandel mee met Lies, onze gids, langs bijzondere plaatsen in het park. Door haar ogen en verhalen zie je dingen in het park die je anders misschien niet zou zie...

Lees meer

Wandel mee met Lies!

De Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) organiseert een rondleiding door o.a. de Lycklamatuinen. Wandel mee met Lies, onze gids, langs bijzondere plaatsen in het park. Door haar ogen en verhalen zie je dingen in het park die je anders misschien niet zou zien en ervaren. Ze vertelt over de geschiedenis van het park, over de beeldende kunst, over de bomen en over de haiku’s. Al kuierend kijkt en luistert u. Wandelen met Lies is een aanrader.

De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van het voormalig adellijk woonhuis (Hoofdstraat 80) van de familie. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Naast het woonhuis, het Lycklamahûs, staat aan de ene kant het koetshuis en aan de andere kant de tuinmanswoning. In het park staan tevens een prieel, notariskoepel en kassencomplex (de Tropische Kas). Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit alles slechts toegankelijk voor de familie Lycklama à Nijeholt. Nu zijn de tuinen openbaar toegankelijk en kan iedereen genieten van bijvoorbeeld de vijver, de speciale bomen die er groeien, zoals bijv. de Mammoetboom (Sequoia) en Bonte Esdoorn of genieten van de kunst, beelden en gedichten.

Na afloop van de rondleiding kunt u nagenieten bij de Tropische Kas met een kop koffie of thee.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 7 augustus 2022 : 14:00 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

Toelichting: incl. koffie/thee.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl