Per(r)ongelok

20 mei t/m 28 mei, IJsbaanstrjitte in FEANWÂLDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Iepenloftspul door Vriendenkring Feanwâlden. Vriendenkring Feanwâlden speelt voor het eerst in hun 110 jarige bestaan een iepenloftspul, getiteld 'Per(r)ongelok'. Deze comedy is geschreven door de Belgische auteur Pol Anrys (van 'Kat in de Kelder' en 'Kluchten en Kueren') en is in het Fries overge...

Lees meer

Iepenloftspul door Vriendenkring Feanwâlden.

Vriendenkring Feanwâlden speelt voor het eerst in hun 110 jarige bestaan een iepenloftspul, getiteld 'Per(r)ongelok'.

Deze comedy is geschreven door de Belgische auteur Pol Anrys (van 'Kat in de Kelder' en 'Kluchten en Kueren') en is in het Fries overgezet door Gurbe Dijkstra.

'Per(r)ongelok' stond al even op de rol, maar nu mogen wij eindelijk het stuk opvoeren. Dit jaar niet in de smûke zaal van Dûke Lûk, destijds de onzekerheid m.b.t. de pandemie (1,5 meter regel, max. aantal personen etc.), deed ons dat helaas besluiten maar ook creatief nadenken. Een 'gelok by een ongelok' is het dan ook dat dit stuk zich ideaal leent voor een iepenloftspul! Het zal treinreizigers en wandelaars al opgevallen zijn, wij spelen dit jaar op de iisbaanstrjitte, langs het spoor!

Al maanden zijn wij druk bezig, een hele uitdaging voor een ieder die erbij betrokken is. Zo is er en productieteam samengesteld, een bouwploeg hard aan het werk en wordt er volop gerepeteerd, uiteraard onder de vertrouwde leiding van Joanne Rozendal. Mooi om te zien hoeveel Feanwâldsters en Wâlsters hun steentje bijdragen, zowel voor als achter de schermen!

Foar it doarp, troch it doarp!


Over 'Per(r)ongelok':
Een jonge bankdirecteur en zijn verloofde, Frederik en Isabel, hebben op perron 12 ruzie over hun aanstaande bruiloft. Isabel is zo woest dat ze in een opwelling de dure verlovingsring over de reling gooit, en beland op een lagergelegen deel van het station, in de volksmond perron 13. Daar onder de brug 'wonen' zwervers en bedelaars, ieder met zijn/haar eigen verhaal. Als Frederik naar de ring gaat zoeken, leert hij Arie, Ronny, Rita, Vanessa en de hoogzwangere Suzy steeds beter kennen.

Maar wie heeft de ring gevonden? Wie heeft de ring nu? En komt het nog goed tussen Isabel en Frederik?

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : vanaf 21:00
za 28 mei 2022 : vanaf 21:00

Toelichting: reservedatum 22 mei