Peter de Grote Festival

16 juli t/m 24 juli, Diverse locaties in NOORD-NEDERLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van 16 t/m 24 juli vindt het Peter de Grote Festival plaats. Wij zijn erg blij dat we na het festival-loze jaar 2020 nu, naar het lijkt, weer een zomer vol prachtige kamermuziek mogen organiseren. Op het programma staan meer dan 50 concerten en overige activiteiten die plaatsvinden op diverse kara...

Lees meer

Van 16 t/m 24 juli vindt het Peter de Grote Festival plaats.

Wij zijn erg blij dat we na het festival-loze jaar 2020 nu, naar het lijkt, weer een zomer vol prachtige kamermuziek mogen organiseren. Op het programma staan meer dan 50 concerten en overige activiteiten die plaatsvinden op diverse karakteristieke locaties in Noord-Nederland.

COVID-19
Ook het Peter de Grote Festival heeft te lijden onder de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Er zijn diverse aanpassingen aan het programma gedaan om een veilig en verantwoord festival te organiseren. Zo worden alle concerten tweemaal uitgevoerd, omdat in juli vermoedelijk een beperkt aantal bezoekers per concert mogelijk is. De Summer Academy gaat niet in haar reguliere vorm door en de openbare lessen en (lunch)concerten die hieraan gekopeld zijn, komen dus helaas te vervallen. Wel zullen wij een deel van onze concerten gaan streamen. Meer informatie hierover vindt u binnenkort op onze website en sociale media. Een uitgebreid ovezicht van alle maatregelen vindt u hier.


Programma
Ondanks de restricties zijn wij verheugd een prachtig programma te kunnen presenteren. Er vinden ca. 50 concerten plaats met uiteenlopende thema's. We staan stil bij het 250e geboortejaar van Ludwig van Beethoven in 2020. Daarnaast geven wij muzikale invulling aan maatschappelijk relevante thema's als Black Lives Matter en de Brexit. Ook is 2021 een jaar van afscheid. Twee musici die al jaren op het festival concerteren komen dit jaar voor het laatst: Harro Ruijsenaars en Moshe Hammer. Ook van voorzitter Deddo Houwen en directeur Sipke Bakker wordt afscheid genomen na deccenia van grote inzet voor het festival. Daarnaast zijn er nog diverse concerten met muziek van Stravinsky, de prachtige film met muziek Van Wad tot Stad, uiteraard onze Young Masters in Concert-serie en nog veel meer.

Nieuw dit jaar is het Peter de Grote Festivalcafé: een plek voor onder andere lezingen, openbare repetities en een High Tea. Ook nieuw is het plan voor de openbare lessen. U als bezoeker kunt bij de lessen van de Summer Academy kijken. Zoals u heeft kunnen lezen kan dit het huidige jaar helaas nog niet doorgaan maar volgend jaar bent u ook welkom om de lessen te bezoeken.

Het complete programma vindt u op onze website www.peterdegrotefestival.nl.

Concertfolder
Staat u bij ons in het adressenbestand? Dan heeft u de concertfolder met de post ontvangen. Wilt u een exemplaar aanvragen, dan kan dat op onze website.

Wij hopen van harte dat wij naar omstandigheden een prachtig festival kunnen organiseren en hopen u live of online te mogen begroeten bij onze concerten.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader