Peter van der Weide en Anja en Frits Haaze - Sneekweekconcert

8 augustus, Sint Martinuskerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op maandagavond 8 augustus vindt weer het jaarlijkse Sneekweekconcert plaats in de RK St. Martinuskerk-aan-de-Singel te Sneek. Uitvoerenden zijn deze keer: Frits Haaze, Bob van der Linde en Peter van der Weide, orgel en Anja Haaze, zang. Anja Haaze Volgde zanglessen bij diverse zangdocenten, o.a. b...

Lees meer

Op maandagavond 8 augustus vindt weer het jaarlijkse Sneekweekconcert plaats in de RK St. Martinuskerk-aan-de-Singel te Sneek. Uitvoerenden zijn deze keer: Frits Haaze, Bob van der Linde en Peter van der Weide, orgel en Anja Haaze, zang.

Anja Haaze
Volgde zanglessen bij diverse zangdocenten, o.a. bij Adi Lequé, Bea van der Wal en Netty Otter. Zij zong in diverse koren in Den Haag en Fryslân en is al ruim 32 jaar lid van het koor Intermezzo van de St. Martinuskerk te Sneek. Zij heeft regelmatig als solist opgetreden met haar echtgenoot Frits Haaze en fluitiste Ellen Postma.

Frits Haaze
Studeerde kerkmuziek aan het NIKK te Utrecht, en de hoofdvakken orgel, piano en klavecimbel aan de conservatoria van Rotterdam en Leeuwarden. Hiernaast volgde hij nog een opleiding lichte muziek te Zwolle. Hij was 31 jaar als docent toetsinstrumenten en theoretische vakken verbonden aan SKV It Toanhûs” te Joure en speelde als basgitarist in twee jazzformaties. Hij was 25 jaar vaste begeleider van de Sneker Cantorij. Hij was sedert 1964 organist van diverse
parochiekerken in Den Haag en van 1974 tot 1984 organist en koordirigent van de St. Willibrorduskerk te Lemmer en is sedert 1984 verbonden aan de St. Martinuskerk te Sneek. Als componist schreef hij werken voor diverse bezettingen grotendeels bestemd voor de RK liturgie.

Peter van der Weide is pastoor van de St. Martinuskerk. Hij studeerde eerst orgel, Piano, kerkmuziek en koordirectie aan het NIKK te Utrecht. Daarna studeerde hij theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en werd daarna tot priester gewijd. Hij was als kerkmusicus werkzaam in o.a. Valkenburg en IJsselstein en als pastoor in Kortenhoef en Zwolle.

Lees minder

Data en tijden

ma 8 augustus 2022 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Sint Martinuskerk
Singel 64
8601 AL SNEEK
0515 412626