Pianoduo Elfferich & Pavlov

18 december, Galerie Lytse Skientme in KOUDUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Galerie Lytse Skientme is bezig met een bijzondere reeks herfst- en winterconcerten met een grote variëteit aan muziekstijlen. Na de maritieme folkmuziek in oktober en de Nederlandstalige poëtische liedjes in november, komt er in december een pianoduo naar de galerie. Op zondagmiddag 18 december lat...

Lees meer

Galerie Lytse Skientme is bezig met een bijzondere reeks herfst- en winterconcerten met een grote variëteit aan muziekstijlen. Na de maritieme folkmuziek in oktober en de Nederlandstalige poëtische liedjes in november, komt er in december een pianoduo naar de galerie. Op zondagmiddag 18 december laten componist/muzikant Jeroen Elfferich (Nederland) en pianist Ivan Pavlov (Bulgarije) in Koudum ‘minimal music’ horen.

Elfferich en Pavlov vormen sinds kort een avontuurlijk pianoduo en zullen met twee piano’s een middagvullend programma spelen. Hun repertoire bestaat uit composities van Elfferich. Deze composities kenmerken zich door hun unieke ritmische karakter en geheel eigen sfeer. De muziek van Elfferich wordt gedraaid op radio 4 en de Concertzender en zijn stukken worden gespeeld door musici uit verschillende landen.

De pianomuziek van Elfferich wordt omschreven als typisch Nederlands vanwege het abstracte en minimale karakter. Net als kunstenaars als Mondriaan, Escher, Rietveld en Schoonhoven weet Elfferich met slechts weinig middelen emotie en schoonheid te creëren. Zijn achtergrond als slagwerker/drummer is duidelijk terug te horen in al zijn polyritmes en oneven maatsoorten. Zijn vierkante ritmes spelen de hoofdrol in al zijn composities.

In de afgelopen tien jaar heeft Elfferich ruim 300 stukken voor twee piano’s geschreven en zo heeft hij een geheel nieuw repertoire ontwikkeld met een eigen sound en karakter. Het duo speelt een keuze uit die composities. Het concert in Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) begint om 15.00 uur en kost € 12,50 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 18 december 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
8723 BH KOUDUM
0514 856593
www.galerielytseskientme.nl
galerielytseskientme@gmail.com