Planetenrace & Sterrenkaart maken

18 oktober t/m 19 oktober, Eise Eisinga Planetarium in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Treed in de voetsporen van Eise Eisinga en ga aan de slag met techniek of met de sterren. Laat jouw team de planeet op het raderwerk het snelste draaien? Of maak je liever je eigen sterrenkaart? Treed in de voetsporen van Eise Eisinga en ga aan de slag met techniek of met de sterren. Telkens twee...

Lees meer

Treed in de voetsporen van Eise Eisinga en ga aan de slag met techniek of met de sterren.

Laat jouw team de planeet op het raderwerk het snelste draaien?
Of maak je liever je eigen sterrenkaart?

Treed in de voetsporen van Eise Eisinga en ga aan de slag met techniek of met de sterren.

Telkens twee teams gaan de uitdaging aan: wie kan de planeet op je zelfgebouwde raderwerk het snelste laten draaien? Een activiteit voor iedereen van 8 jaar en ouder.

Ben je jonger dan 8 jaar? Dan kun je je eigen sterrenkaart maken.

Deze activiteit maakt deel uit van het programma dat het Eisinga Planetarium en het Fries Landbouwmuseum samen organiseren in de maand oktober: 'Aan het werk in de ruimte! - Van aardappel tot astrofood'.
Sinds we op twee benen lopen zijn we er het grootste deel van ons leven mee bezig: werk. Betaald of onbetaald, met het hoofd of met de handen, met passie of met frisse tegenzin. Arbeid komt in alle vormen, kleuren, smaken en maten. Het heeft zich door de eeuwen heen telkens opnieuw uitgevonden en zal zich voor de toekomst opnieuw uitvinden.
De hele maand oktober slaan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium en het Fries Landbouwmuseum de handen ineen om dat werk te belichten. Vroeger en nu, op het land, in de studeerkamer, het laboratorium of in de ruimte.
Ruim tweehonderd jaar geleden liep er een groep bijzondere boeren rond in Friesland. Mensen die, net als Eise Eisinga, zich bezig hielden met sterrenkunde en het bouwen van instrumenten. Hun werk leeft door tot op de dag van vandaag. Zo is uit de experimenten die Roelof Hessels Hommema deed met bliksemafleiders een bedrijf voortgekomen dat nu internationaal aan de weg timmert. Het Planetarium van Eisinga blijft mensen van over de hele wereld verwonderen.
De twee musea kijken ook vooruit: hoe boeren we in de toekomst? Hoe kunnen we zorgen dat er landbouw komt in de ruimte? ‘Ruimteboer’ dr. Wieger Wamelink van Wageningen University komt erover vertellen.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 19 oktober 2021 : 12:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: gratis op vertoon van entreebewijs Planetarium.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Eise Eisinga Planetarium
Eise Eisingastraat 3
8801 KE FRANEKER
0517 393070
www.planetarium-friesland.nl
info@planetarium-friesland.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader