Plankenkoorts #1 Masterclass

25 april, Kunstencentrum Atrium in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Masterclass facetten kleinkunst door Esther de Jong en Jamila Faber. Bij deze masterclass maak je kennis met allerlei facetten van kleinkunst. Het thema is plankenkoorts. Esther de Jong en Jamila Faber (bekend van o.a. O, Kutjes) geven je tips waarna je zelf aan de slag gaat met tekst en podiumpres...

Lees meer

Masterclass facetten kleinkunst door Esther de Jong en Jamila Faber.

Bij deze masterclass maak je kennis met allerlei facetten van kleinkunst. Het thema is plankenkoorts. Esther de Jong en Jamila Faber (bekend van o.a. O, Kutjes) geven je tips waarna je zelf aan de slag gaat met tekst en podiumpresentatie.

Heb je altijd op het podium willen staan, maar moest je kotsen bij alleen al de gedachte eraan? Vind je jezelf te oud of heb je het steeds maar weer te druk voor het geven van een performance? Maakt allemaal niet uit. Gewoon meedoen! Kun je overweg met een rammelaar, mondharmonica of neusfluit? Of speel je een ander gaaf instrument? Top! En heb je al ervaring met schrijven en podiumkunst? Ook dan is deze masterclass wat voor jou! Ga een samenwerking aan en beleef een nieuw avontuur. Je krijgt sowieso nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie.

Hoe gaan je teksten eruitzien? Komisch, uitdagend of met een mysterieus tintje? Droge humor of sarcasme? En wat wil je ermee bereiken? Mensen aan het denken zetten, ze hard laten lachen of moet men juist rood aanlopen? Op het podium kun je ook alle kanten op. Loop je ijsberend over het toneel of sta je in je zwembroek? Staar je mensen ongemakkelijk aan of gebruik je je vader als decor? Esther en Jamila helpen je graag op weg!

Tijdens de masterclass worden er groepjes gemaakt. Maar je mag zelf beslissen of je alleen, in een duo of als trio aan de slag wilt. Het leuke aan samenwerken is dat je nieuwe mensen leert kennen die andere vaardigheden hebben.

Aan het eind zijn we natuurlijk reuze nieuwsgierig naar het resultaat. Nog steeds wat plankenkoorts? Doe dan maar alsof iedereen in het publiek naakt is. Je komt er vast doorheen!

Esther de Jong
Esther sleurt je mee naar een ondergrondse wereld. Daar waar het weliswaar al benauwend, grijs en grauw is, maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Haar teksten gaan bijvoorbeeld over hoe zij smachtend zit te wachten op iemand die nooit zal komen, liefde, (ver)dwalen en hartpijn. Je kent Esther waarschijnlijk van bands als O, Kutjes en Hilbrandt en optredens op onder meer Oerol, Noorderzon, Explore the North en Eurosonic. In 2019 ontving ze de Friese Popprijs.

Jamila Faber
We zullen ook de diepte in moeten gaan om Jamila.x, bekend van Feaniks en O Kutjes, te begrijpen. Ze heeft een kinderboek geschreven en heeft op diverse plekken gestaan, zoals WttV, Noorderzon en Oerol. Als felle singer-songwriter, stadsartiest, rapper, zeemeermin en producer, komt ze met een missie: verontschuldig je NOOIT voor wie je bent of waar je voor staat. Meer dan haar eerlijke aandeel in beproevingen heeft ze gekend, maar dat houdt haar niet tegen! Leer de les en sta boven.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 april 2021 : vanaf 15:00

Toelichting: verplaatst vanaf 14 maart

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 3.00 € 3.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstencentrum Atrium
Oud Kerkhof 11
8601 EE SNEEK

€ 3,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader