Planten inventariseren en vogels bewonderen

26 juni, Parkearterrein Suderseewei in MAKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

IVN-excursie planteninventarisatie in de Makkumer Súdwaard voor gevorderde plantenkenners. Opg. nationaallandschap.frl/evenementen/algemene-plantenexcursie-makkumer-sudwaard/. By de Iselmarkust lizze prachtige bûtendykse natoergebieten dy’t beheard wurde troch it Fryske Gea. Hjir sjogge je ûntelber...

Lees meer

IVN-excursie planteninventarisatie in de Makkumer Súdwaard voor gevorderde plantenkenners. Opg. nationaallandschap.frl/evenementen/algemene-plantenexcursie-makkumer-sudwaard/.

By de Iselmarkust lizze prachtige bûtendykse natoergebieten dy’t beheard wurde troch it Fryske Gea. Hjir sjogge je ûntelbere oantallen fûgels en genietsje je fan it útsjoch oer it weagjende wetter fan de Iselmar. Op 'e hichte fan Makkum leit de Makkumer Súdwaard. Dat is, krekt as de oare waarden, in begroeide sânplaat omjûn troch ûndjip Iselmarwetter én it is beskerme natuergebiet.

Het IVN organiseert een excursie naar de grasvelden rondom het meer in de Makkumer Súdwaard voor gevorderde plantenkenners. Een prachtige bloemrijke hoek, voor een groot deel weidegebied. Bij een inventarisatie in 1980 werden 112 soorten gevonden. Het Zilverschoon-verbond kwam als belangrijkste naar voren, en verder een gevarieerde flora volgens het rapport.
Deze gegevens zijn niet zo actueel meer, de Súdwaard is inmiddels heel anders ingericht. Interessant, dus om te ontdekken hoe de stand van zaken nu is en hoeveel soorten op 26 juni genoteerd kunnen worden. De gidsen Klaas Ybema en Ronald Schouten stoppen in de regel niet voordat ze bij 100 zijn.

Deelname is geschikt voor gevorderde plantenkenners, maar ook mensen die met plezier stilstaan voor nader onderzoek bij bijzondere planten zijn welkom. Graag aanmelden via: https://nationaallandschap.frl/evenementen/algemene-plantenexcursie-makkumer-sudwaard/

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 10:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Parkearterrein Suderseewei
Suderseewei
8754 GK MAKKUM

gratis