Plasma fysica onderzoek in de ruimte. Resultaten ARGES experiment tijdens DELTA missie

3 december, Luchtvaartmuseum Aviodrome in LELYSTAD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Gerrit Kroesen (TUE), opg. nationaalruimtevaartmuseum.nl/index.php/contact/aanmelding-lezing. Tijdens de door Nederland georganiseerde DELTA missie in 2004 werd door André Kuipers een aantal experimenten uitgevoerd die voortkwamen uit de behoefte van Nederlandse instituten, universiteit...

Lees meer

Lezing door Gerrit Kroesen (TUE), opg. nationaalruimtevaartmuseum.nl/index.php/contact/aanmelding-lezing.

Tijdens de door Nederland georganiseerde DELTA missie in 2004 werd door André Kuipers een aantal experimenten uitgevoerd die voortkwamen uit de behoefte van Nederlandse instituten, universiteiten en bedrijven. Voor het ARGES experiment, ontwikkeld door de Universiteit van Eindhoven, werd een faciliteit ontworpen en gemaakt waarmee 20 lampen met verschillende gas samenstelling werden geactiveerd bij oplopende voltage.

Dit kan in microzwaartekracht omstandigheden beter onderzocht worden dan op aarde omdat de gassen uniformer verdeeld zijn. Dit onderzoek leverde een gunstig resultaat op waardoor de kosten voor straatverlichting in Nederland aanzienlijk lager werden. Naast dit financieel interessante onderzoek werden ook belangrijke wetenschappelijke resultaten behaald op het gebied van plasma fysica onderzoek. De gasontlading is namelijk een plasma-fysisch fenomeen.

André Kuipers tijdens een training met het ARGES instrument in de Microgravity Science Glovebox (MSG)

Presentator:
Destijds was Prof. Dr. Ir. Gerrit Kroesen de PI (Principle Investigator) van het experiment en hij gaat op eigen wijze de resultaten van het onderzoek van destijds presenteren. Tegenwoordig is hij decaan van de afdeling Toegepaste Fysica aan de TU Eindhoven.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 december 2022 : 10:30 - 12:30

Toelichting: .

Prijzen

Volwassenen : € 7.00
Kinderen : € 3.50 (t/m 11 jaar)

Toelichting: vrienden van het NRM en NVR leden € 3,50.

Waar is het?

Luchtvaartmuseum Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG LELYSTAD
0320 289 842
www.aviodrome.nl
info@aviodrome.nl

€ 7,00