Platon Karataev + Light By The Sea

25 september, Het Bolwerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dit Hongaarse indiekwartet benadert de zaken graag filosofisch. En niet zonder succes. De band gaat eind dit jaar met een nieuwe plaat voor het eerst op tournee door Europa. Waarom zijn wij op aarde? De mannen van Platon Karataev (een karakter uit de boeken van Tolstoy) zoeken naar antwoorden op gr...

Lees meer

Dit Hongaarse indiekwartet benadert de zaken graag filosofisch. En niet zonder succes. De band gaat eind dit jaar met een nieuwe plaat voor het eerst op tournee door Europa.

Waarom zijn wij op aarde? De mannen van Platon Karataev (een karakter uit de boeken van Tolstoy) zoeken naar antwoorden op grote vraagstukken door middel van paradoxen. Zij denken graag na over levensvragen door elementen op atomair niveau te observeren of vanuit een astronomisch perspectief te bekijken. Aldus de heren zelf.

Platon Karataev debuteerde in 2017 met het album After For Her’s. Stap voor stap werd daarna afscheid genomen van een akoestisch geluid. Atoms (2020) klonk een heel stuk steviger. De opvolger is tegelijk universeel en heel persoonlijk en volgens de Hongaren draait het op het album allemaal om catharsis.

Catharsis? Dat moesten wij ook even opzoeken:

Catharsis ~ een term uit de narratologie die emotionele zuivering betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat. Het nieuwe album van Platon Karataev staat gepland voor november. De band heeft inmiddels meer dan 5 miljoen streams op Spotify en stond op grote festivals als Sziget, Reeperbahn en de Moscow Music Week.

Light By The Sea
Light By The Sea is het muzikale project van Davy Knobel en Eszter Anna Baumann. Sommige koppels kiezen ervoor om een foto album te maken zodat ze later terug kunnen kijken naar deze periode. Dit liefdeskoppel heeft hun liefde en creativiteit vereeuwigd op een prachtige plak vinyl.

Light By The Sea is een mix van artrock-, avant-garde- en folkmuziekelementen met een pakkende popsfeer. Afgelopen winter namen ze hun eerste singles op en duiken ze opnieuw de studio in voor hun aankomende debuutalbum. Geïnspireerd door onder andere Clannad, The Dandy Warhols en U2 brengen ze een uniek geluid in kaart van zelfontdekking en zelfrealisatie in hun artistieke rijk. In april verscheen hun debuutsingle.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 15:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 10.00

Waar is het?

Het Bolwerk
Kerkgracht 8
8601 EC SNEEK
0515 431400

€ 12,50