PLAY

5 juni t/m 19 september, Drents Museum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De schilderijen van Tamara Muller (Wehe-den Hoorn, 1975) hebben onmiskenbaar een eigen stijl. De figuren in haar werk dragen haar gezicht. Muller ziet haar schilderijen en tekeningen echter niet als zelfportretten. Zelf omschrijft ze haar werk als een 'plak en knip'-theater over macht, schuld en sch...

Lees meer

De schilderijen van Tamara Muller (Wehe-den Hoorn, 1975) hebben onmiskenbaar een eigen stijl. De figuren in haar werk dragen haar gezicht. Muller ziet haar schilderijen en tekeningen echter niet als zelfportretten. Zelf omschrijft ze haar werk als een 'plak en knip'-theater over macht, schuld en schaamte. In het Drents Museum in Assen zijn in de tentoonstelling PLAY van 26 mei tot en met 19 september 2021 schilderijen en werken op papier van Tamara Muller te zien. Het is haar eerste museale solotentoonstelling.

Muller begint vaak met het maken van selfies. Die print ze uit en maakt er collages mee, die vervolgens dienen als het startpunt van een serie kunstwerken. In PLAY worden maar liefst 39 schilderijen en 28 werken op papier van Tamara Muller getoond. De tentoonstelling is te zien in het gehele Drostenhuis van het Drents Museum.

The game of life
Muller schildert ‘the game of life’: het gewone leven met alle schoonheid, lelijkheid, goede en kwade zaken die door elkaar heen lopen. Tegenstellingen komen dan ook veelvuldig terug in haar werk. Lieflijk staat tegenover luguber, jong tegenover volwassen en geweld tegenover rust. Door sprookjesachtige en soms ongemakkelijke elementen geeft Muller een vervreemdende kwaliteit aan huiselijke scènes. Ieder figuur in het werk draagt het gezicht van de kunstenaar. Meestal kijkt een van de figuren de kijker direct aan. Daardoor wordt de kijker medeplichtig aan het tafereel en onderdeel van de scène.

Tamara Muller
In 1997 behaalde Tamara Muller haar Bachelor of Fine Arts bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2007 haar Master of Fine Arts bij AKV | St. Joost in ’s Hertogenbosch. Mullers werk is eerder te zien geweest in het Drents Museum, de Gasunie (Groningen), Museum De Buitenplaats (Eelde), Museum voor Moderne Kunst (Arnhem) en in galeries wereldwijd.

Vijf vrouwelijke kunstenaars op een rij
PLAY is de eerste tentoonstelling in een reeks van vijf opeenvolgende solotentoonstellingen van vrouwelijke kunstenaars die het Drents Museum in 2021/2022 presenteert: Tamara Muller, Deborah Poynton, Frida Kahlo, Kristina Schuldt en Johanna van Eijbergen. Zie drentsmuseum.nl voor meer informatie.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 19 september 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :
zo 6 juni 2021 :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Drents Museum
Brink 1
9401 HS ASSEN
0592 377773
www.drentsmuseum.nl
info@drentsmuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader