geannuleerd

Podium Open Stal: Bricquebec

8 augustus, Muziekkoepel o/h plein in OLDEBERKOOP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bricquebec, volgens muziekhistorici één van de oudste Friestalige bands, is na een sabbatical van ruim 10 jaar weer helemaal terug. De Friestalige rockband begon in 1986 en kende door de jaren heen veel bezettingswisselingen. De groep werd vooral bekend van nummers als Strjitlizzer, Salang lyn en ...

Lees meer

Bricquebec, volgens muziekhistorici één van de oudste Friestalige bands, is na een sabbatical van ruim 10 jaar weer helemaal terug.

De Friestalige rockband begon in 1986 en kende door de jaren heen veel bezettingswisselingen.

De groep werd vooral bekend van nummers als Strjitlizzer, Salang lyn en Dyn Stapke. Vaste leden in deze periode waren Else van der Greft (zang), Marius Bamberger (bas), Jan Roorda (toetsen) en Gert Scheffer (gitaar). Na de CD Nachtrave uit 2007 viel de band uiteen.

Voor haar deelname aan Liet 2018 vroeg Else ex-leden van Bricquebec haar te begeleiden. Dit smaakte naar meer en Bricquebec 5.0 was geboren.

Anno 2021 bestaat de groep uit Else, Marius, Jan en Gilbert Terpstra (drummer op de CD Nachtrave) en jongste aanwinst Rinze Akkerman (gitaar).

De creativiteit van destijds is nog steeds aanwezig. Het voor iedereen gekke jaar 2020 heeft mooi nieuw werk opgeleverd. Het resultaat is vier nummers die dit jaar nog het levenslicht gaan zien. Natuurlijk heeft de groep nog veel meer nieuwe ideeën in het vat, maar die bewaren ze voor later.

De nummers hebben het bekende Bricquebec-gevoel en een frisse opgewaardeerde sound. Ze zijn opgenomen door en gemixt in de studio van Jan Roorda. De akoestische gitaar werd ingespeeld door gastmuzikant Roelof Wagenaar.

De eerste single heet “Lit it Los”. Het nummer gaat over loslaten en een nieuwe weg inslaan. Dat past precies bij deze tijd en waar de band nu staat. Een mooi nieuw avontuur!

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 8 augustus 2021 : 15:30 - 18:00 ( geannuleerd )

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Muziekkoepel o/h plein

8421 PA OLDEBERKOOP

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader