Poep onder de Loep

29 september, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Poep, kak, schijt.. Het blijft ingewikkeld om er zonder grinniken over te praten. Dat is nergens voor nodig, want uitwerpselen bezitten een schat aan informatie. Sinds de COVID-19-pandemie is er speciale aandacht voor uitwerpselen en het rioolwater in het algemeen. In dat water is het virus nameli...

Lees meer

Poep, kak, schijt.. Het blijft ingewikkeld om er zonder grinniken over te praten. Dat is nergens voor nodig, want uitwerpselen bezitten een schat aan informatie.

Sinds de COVID-19-pandemie is er speciale aandacht voor uitwerpselen en het rioolwater in het algemeen. In dat water is het virus namelijk te detecteren. Maar ook een enkele drol kan veel vertellen over iemands gezondheid. Een arts of voedingsspecialist kan aan de hand van de stoelgang van alles vertellen over een gezond eetpatroon, of ziektes herkennen. Zelfs met de eeuwenoude inhoud van een beerput kunnen wetenschappers uit de voeten om te ontrafelen wat onze voorouders aten.

Welke informatie zit er verstopt in uitwerpselen? En wie mag die doorgespoelde drollen eigenlijk onderzoeken? Hoe ziet de toekomst eruit voor de ‘big brown data’? Om dit te onderzoeken nemen we poep onder de loep. Jelte Posthumus gaat in gesprek met archeoloog Merit Hondelink, expert ethiek en innovatie Reinder Broekstra en hoogleraar Humane Genetica en Exposoom Sasha Zhernakova.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Nieuw: bij de inloop van het Kenniscafé is de Newsroom geopend om vooraf een drankje te halen. Je drankje mag mee de zaal in. Ter introductie is het eerste drankje deze editie inbegrepen in de ticketprijs.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 29 september 2022 : 17:00 - 18:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 4.00 € 4.00

Toelichting: € 2,00 met SG-kaart / gratis voor studenten.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl