Poëzie in De Bres

27 november, Theater De Bres in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zondagmiddag 27 november 2022 de 49e aflevering sinds 15 maart 2007 van POËZIE IN DE BRES, een programma met voordrachten, spoken word, korte verhalen en muziek. Medewerking van: Pom Wolff (Amsterdam) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en Rechten aan de Vrije Universiteit. Zijn...

Lees meer

Zondagmiddag 27 november 2022 de 49e aflevering sinds 15 maart 2007 van POËZIE IN DE BRES, een programma met voordrachten, spoken word, korte verhalen en muziek.

Medewerking van: Pom Wolff (Amsterdam) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en Rechten aan de Vrije Universiteit. Zijn poëziesite pomgedichten is wereldberoemd in Nederland en Vlaanderen. Simon Vinkenoog sprak ooit kernachtig over het dichtwerk van Pom: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid".

Peter Pot (Drachten) bespeelt de diatonische accordeon, oftewel de trekharmonica. Al bijna 30 jaar treedt hij op met zijn bands waarin jazzbassist Philip Baumgarten altijd zijn vaste maatje is. Ze maakten 6 albums met eigen composities in een mix van volksmuziek en jazz. Het laatste album ‘Izabel’ kwam dit jaar uit. Deze keer speelt Pot solo, puur trekharmonica!

Jankobus Seunnenga, winnaar van de Ina Dammanprijs 2022, heeft in september de dichtbundel ‘Slijp Steen’ (+ CD) uitgebracht. De bundel bevat gedichten, muziek gezette gedichten en liederen van verlangen, opstand en jolijt. Seunnenga speelde in een grijs verleden vermetele punk en A.D.H.D.-country/folk en blijft nog steeds onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim, en dit alles dankzij de loze drift der belangrijkheid'.

Afrida Adema (Kollum) schrijft niet in een vaste vorm. In eerste instantie schrijft zij haar woorden en in de loop van het gedicht ontstaat vaak een ritme of vorm. Dit kan concrete poëzie, haiku of een lied zijn etc. Geen vaste spelregels dus.

Marion Spronk (Assen) is dichter en uitgever. Haar laatste bundel 'Spronkels' verscheen in september. In haar thema's geeft zij blijk van verwondering om alles wat is. Leven, dood, intermenselijke relaties, natuurfenomenen en vele raadselachtigheden.

Anneke Wasscher (Leek) begon eind 2007 te dichten. Sinds 2008 maakt ze deel uit van de Maandagdichtgroep. Om haar werk te toetsen deed ze mee aan schrijfwedstrijden en won een aantal prijzen. Ze staat inmiddels met haar gedichten in ruim 60 verzamelbundels. In 2017 kwam haar debuutbundel "Atlas van de tijd" uit. Frans Terken (Heerlen) maakte in z’n jonge jaren deel uit van de dichtersgroep ‘d’r Poal. Verhuisde rond 1970 naar de omgeving van Leiden. Dicht weer sinds 2000, volgde workshops bij Elly de Waard en Ilja L. Pfeiffer, maakte deel uit van de LakDichtersgroep. Zijn gedichten zijn o.m. te lezen in verzamelbundels, als ook op de Scheurkalender van de Sprekende Ezels.

Albert Schaafsma (Oentsjerk) is van oorsprong copywriter. Van creatief keurslijf naar de vrije teugel, zonder vast doel. Spelen met spotten, gevoelens en woorden. Waarnemen, vragen, uitwerken, inwerken. Dagelijkse twijfel, voor altijd de zure appel.

Nashara Rowold (Leeuwarden) schrijft hoogdravende of lieflijke gedichten met het hoofd in de modder en de voeten in de aarde (of de poten in de modder, zo je wilt). Altijd op zoek naar de fouten in de menselijke geest probeert ze de toehoorder of lezer te overtuigen van de mogelijkheid van een betere wereld, als we maar beginnen bij dat wat echt is.

Willemijn Van de Walle (Groningen) legt haar hart op tafel om er samen naar te luisteren. Geeft woorden de ruimte en laat ze vervliegen. Maakte haar podiumdebuut met spoken word tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin 2022, neemt deel aan het talentenprogramma van literaire organisatie Noordwoord en is Wijkdichter van De Hoogte/Korrewegwijk in Groningen.

Egbert Hovenkamp II is ter-plekke-poeet, taalwever en triantaoler (hij zet anderstalige teksten over in het Drents). Hovenkamp was stadsdichter van Assen en gemeentedichter van Aa en Hunze. Hij publiceert in het Drents, Engels en het Nederlands. Freelance trombonist in jazzorkesten en dichter Marten Visser (Sneek) heeft 3 bundels uitgebracht en medeauteur in diverse verzamelbundels. Wat hem als dichter boeit is het kleine, wat voor een ander geen waarde heeft of het oog niet opvalt. Dit komt ook tot uitdrukking in zijn muzikale improvisaties waar hij tussen de akkoorden heen dwarrelt als een blad in de wind. De gedichten die hij schrijft zijn in het Nederlands, Frysk of stadsfries.

De presentatie is zoals altijd in handen van Melvin van Eldik.
Aanvang: 15.00 uur, zaal open voor publiek 14.30 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Waar is het?

Theater De Bres
Schoolstraat 4
8911 BH LEEUWARDEN
058 2893966
www.theaterdebres.nl
info@theaterdebres.nl