Poëzie in zeefdruk

13 juni t/m 8 oktober, Bibliotheek in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De samenwerking tussen kunstenares Vera van Loon (1951) en dichter Jan Sibbel (1954) begon in de jaren negentig. Het was in hun Haagse tijd en dat is te zien en te lezen in de zeefdrukken en aquarellen. De eerste serie van kunstenares en dichter bestaat uit pentekeningen en jeugdgedichten voor all...

Lees meer

De samenwerking tussen kunstenares Vera van Loon (1951) en dichter Jan Sibbel (1954) begon in de jaren negentig. Het was in hun Haagse tijd en dat is te zien en te lezen in de zeefdrukken en aquarellen.

De eerste serie van kunstenares en dichter bestaat uit pentekeningen en jeugdgedichten voor alle leeftijden. Volgens de dichter kan, hoeft en moet misschien zelfs geen onderscheid te worden gemaakt tussen kunst voor jeugd volwassenen. Met de in eenvoud uitblinkende en verrassend interpreterende pentekeningen bij de gedichten ‘ondertekent’ de kunstenares die bewering. Bij de poëzie en aquarellen zijn de illustraties echter letterlijk meer dragers geworden van de gedichten. Abstracter en intuïtiever schemeren ze als het waren door de gedichten heen.

Geïnspireerd door kunstenares Vera waagde dichter Jan zich de afgelopen jaren aan eigen illustraties in houtskool bij zijn poëzie. Zijn houtskoolportret van de dichter Fernando Pessoa wordt geflankeerd door twee gedichten over hem. Een ode aan de dichter die hij misschien wel het meest bewondert.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 juni 2022 : 10:30 - 14:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bibliotheek
De Merk 31
8501 AN JOURE