Poëzie Zaterdag

26 november, Café Marktzicht in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zaterdag 26 november om 20:00u is er weer Poëzie Zaterdag. Dit is het poëzie evenement van Drachten. Tal van diverse dichters, singer-songwriters en andere taalartiesten vertonen hier hun kunsten. Na het grote succes van de voorgaande edities staan er weer vele woordkunstenaars te trappelen om hun ...

Lees meer

Zaterdag 26 november om 20:00u is er weer Poëzie Zaterdag. Dit is het poëzie evenement van Drachten. Tal van diverse dichters, singer-songwriters en andere taalartiesten vertonen hier hun kunsten.

Na het grote succes van de voorgaande edities staan er weer vele woordkunstenaars te trappelen om hun kunsten aan u te tonen op deze 7e editie. Bekende koppen als Wieger Oepke, Marten Visser en organisator, M.C. en dichter Erik de Boer is er natuurlijk ook. Verder ook nieuwe namen als Wiebe Dooper en Marije De Lange. Wie weet zijn er ook weer spontane sprekers. Het zal weer een poëtische bonte boel worden. En als dat nog niet genoeg is kunt u ook de bundels van de artiesten aanschaffen en is de entree gratis!

Dit alles in Café Marktzicht te Drachten.

Info en opgeven als artiest: e.d.deboer@live.nl

Marije de Lange werd altijd al geïntrigeerd door menselijke verhoudingen én door taal. Als kind verslaafd aan songteksten en deze uitschrijven. Talloze woorden tuimelden over elkaar en bleven in haar brein ronddwalen, maar ze kon er nog lastig gevoel aan koppelen. Marije was destijds tomeloos timide. Geleidelijk linkte zij de beklijfde prachtwoorden aan levenservaring en zo ontstonden haar verhalen. Vandaag omschrijft Marije zichzelf als Leeuwin met drie welpjes, dol op de Blues en liever vallend dan stilstaand. Met onbeheersbare drang naar het geschreven woord. Als debutante praktiseert Marije haar credo 'Een mens vreest het minst door het lijden dat hij ervaart'.

Wiebe Dooper (1960) uit Sneek studeerde in 1988 af als historicus. Hij publiceerde drie dichtbundels en vijf historische boeken. Bijna dagelijks leest hij poëzie van allerlei dichters. Zijn top-3 bestaat uit: J.C. Bloem, Martinus Nijhoff en Vasalis. Als docent werkte Dooper aan diverse onderwijsinstellingen. Momenteel is hij als journalist aan Brekt verbonden. Taal inspireert hem op diverse manieren, ook als zaken verzachtend worden uitgesproken.

Wieger Oepke is een globetrotter die bij Zwolle al heimwee krijgt. Een strompelschilder en een plaatjesmaker. Een koeienkontenkijker en een r.c. coureur, tabakteler, geitenhouder in ruste en iemand die de vriendschap zoekt. Handen en voeten geven aan een vervaagd begrip. Eelt krijgen op zijn ziel en zichzelf eens worden en dan met veel veren in de kont de illusie hebben dat hij iemand is. Ervaar zijn wereld in zijn eerste dichtbundel Tarfûgel 19.

Erik de Boer zijn voordrachten zijn dadaïstisch absurdistisch te noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor men het door heeft en zitten vol woord-, taal- en klankspelingen. Met zijn prikkelende performance en ontregelende teksten zet hij de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Van zijn tweede dichtbundel ‘Een Waging Pogen’ heeft hij de gelijknamige voorstelling gemaakt, die in première ging op het Amsterdam Fringe Festival.

Alwin van der Toorn: Schrijven is een drang, een behoefte. Ik schrijf over wat me maar bezig houdt, maar terugkerende thema's zijn verlies en herstel. Van light verse tot vrije vorm, altijd met 'n donker randje en een grimlach.

Marten Visser is freelance trombonist in diverse jazzorkesten en dichter. Hij heeft drie bundels uitgebracht en staat in diverse verzamelbundels. Wat hem als dichter boeit is het kleine, wat er voor een ander geen waarde heeft of het oog niet opvalt. Dit komt ook tot uitdrukking in zijn muzikale improvisaties. Hij probeer tussen de akkoorden heen te dwarrelen, als een blad in de wind. De gedichten die hij schrijf zijn in het Nederlands, Fries of Stadsfries.

Erik Mol (Amsterdam, 1955) is graficus, tekenaar, dichter. “Ik bekijk alles op een afstand. Vorm, ritme en het idee dat alles uit chaos en toeval voortkomt, zijn de basis voor wat ik maak.” Aldus Erik Mol.

‘Zijne Merendeels Meesterlijke Majesteit’ Hindirk Hannema (ZMMMHH), ook wel afgekort tot Hindirk, heeft berekend dat je met humor, variabelen en legitieme redenen de hele wereld en alles niet van deze wereld kunt veroveren. Uit bescheidenheid zegt Hindirk nooit dat hij een patriciër is. Het archetypische gedicht over de leeuw maken wordt zijn levenswerk. Zijn missie is het geluk wat hij ervaart met het creëren van poëzie, te delen met het volk. Alles wat Hindirk zegt, is gebaseerd op waargebeurde gedachten. Toepassing van zijn woorden kunnen leiden tot onbillijkheden van overwegende aard.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 20:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Café Marktzicht
Oudeweg 14
9203 AG DRACHTEN
0512 516900

gratis