Prairiedagen

26 augustus t/m 27 augustus in Lianne's Siergrassen in DE WILP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met za lezing Naturalistische Beplantingen en miniworkshop Tuinfotografie door Modeste Herwig, zo miniworkshop Prairiebloementuin door Lianne Pot.

Lianne’s Siergrassen is een Specialiteitenkwekerij met prairietuin en siergrassentuin, waar sinds 2005 ook de Nederlandse Plantencollectie van siergrassen is gehuisvest. Eigenaresse Lianne Pot is tuinontwerpster en heeft zich gespecialiseerd in het maken van beplantingen in Europese prairiesfeer. Ze geeft cursussen aan zowel tuinliefhebbers als professionals en geeft lezingen door het hele land. De siergrassentuin oogt natuurlijk en robuust en is duidelijk gestructureerd. In de prairietuin zijn er sinds 2009 verschillende kleurrijke prairiebeplantingen te zien, waarbij er een natuurlijk evenwicht tussen grassen en vaste planten ontstaat. Onderhoudsvriendelijk omdat er niet gesproeid, amper gewied en niet bemest hoeft te worden. Door de enorme soortenrijkdom trekt het vlinders, bijen en andere insecten aan. De prairietuin van Lianne is door vaktuintijdschriften beschreven als de spannendste en grootste van Europa. De tuin is zowel landelijk als internationaal bekend.

Augustus is bij uitstek dé maand om de prairietuin te bezoeken in De Wilp. Er zijn vele bijzondere prairieplanten te zien met allerlei verschillende vormen en kleuren. U ziet heel veel verschillende contrasten met grassen en vaste planten die een dynamisch en natuurlijk evenwicht met elkaar zijn gaan vormen. Bovendien is onze prairietuin duurzaam, ecologisch en onderhoudsvriendelijk.

Op 26 augustus geeft Modeste Herwig een lezing om 13.30 uur over naturalistische beplantingen en verzorgt ze om 15.00 uur een mini-workshop Tuinfotografie. Met haar jarenlange ervaring als achtergrond geeft Modeste alle tips & trucs voor het maken van schitterende foto's van tuinen en bloemen. We beginnen met voorbeelden en theorie van de fotografie en werken dan in de tuin aan opdrachten. Fotograferen met een digitale reflexcamera, een compact camera of een smart Phone is mogelijk. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden bij info@siergras.nl of via info@modesteherwig.eu.
Op 27 augustus geeft Lianne Pot om 13.30 uur een miniworkshop 'Prairiebloementuin'. De workshop begint met een presentatie en aansluitend een praktisch deel waarbij een prairieborder wordt uitgezet.

Links

www.siergras.nl www.prairietuin.nl

Data en tijden

za 26 augustus 2017 : 9:00 - 17:00
zo 27 augustus 2017 : 9:00 - 17:00

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Lianne's Siergrassen
J Gosses Wijk 31
9367 TE DE WILP
0594 644263
www.siergras.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen