Prikkelarm Museumbezoek

2 mei, Drents Museum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een museumbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend vanwege de aanwezigheid van prikkels: geluiden, felle lampen en drukte. En daarom breidt het Drents Museum zijn speciale programma’s op maat uit met een prikkelarm museumbezoek. Zo kunnen bezoekers die hooggevoelig zijn ook genieten van een be...

Lees meer

Een museumbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend vanwege de aanwezigheid van prikkels: geluiden, felle lampen en drukte. En daarom breidt het Drents Museum zijn speciale programma’s op maat uit met een prikkelarm museumbezoek.

Zo kunnen bezoekers die hooggevoelig zijn ook genieten van een bezoek aan het museum. Nu een fysiek museumbezoek nog niet mogelijk is, lanceert het Drents Museum vandaag in het kader van de Brain Awareness Week een speciale prikkelarme online rondleiding.

Vanaf donderdag 18 maart 16.00 uur staat de prikkelarme rondleiding door de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder online. De rondleiding is speciaal voor mensen die hooggevoelig zijn. Dat betekent dat prikkels zo veel mogelijk zijn beperkt. De rondleiding is tot en met zondag 21 maart 2021 te bekijken via www.drentsmuseum.nl/prikkelarm-online

Prikkelarm museumbezoek
Tijdens het prikkelarme museumbezoek laat het Drents Museum slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook wordt de verlichting in het gebouw gedimd. Bevat een tentoonstelling geluiden, dan worden die uitgezet. Ook is er een speciale ruimte gecreëerd waar de bezoekers even tot rust kunnen komen en biedt het museum oordoppen aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

Meesterschilder Henk Helmantel
In het eerste weekend van 2021 zou het Drents Museum van start gaan met de prikkelarme openstellingen. Helaas heeft COVID-19 tot op heden roet in het eten gegooid. Maar zodra het weer kan, opent het museum ook voor mensen met een prikkelgevoeligheid zijn deuren van de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder.

De eerste prikkelarme openstelling staat nu gepland op zondag 4 april van 9.30 tot 10.45 uur. Kijk op www.drentsmuseum.nl/prikkelarm voor aanvullende informatie en de mogelijkheid om te reserveren. Het prikkelarm museumbezoek is opgezet in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten.

Programma’s op maat
In de afgelopen jaren heeft het Drents Museum een uitgebreid vast aanbod van speciale programma’s op maat gecreëerd. Zo kunnen mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers deelnemen aan het programma Onvergetelijk. Voor mensen met een visuele beperking is er de voelrondleiding De familie van Lier: Anders bekeken. En Musea in gebaren is een rondleiding voor en door mensen met een auditieve beperking in Nederlandse Gebarentaal of International Signlanguage. Een overzicht van alle speciale programma’s is te vinden op www.drentsmuseum.nl/programmas-op-maat

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 2 mei 2021 t/m zondag 2 mei 2021

zondag : 9:30-10:45

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Drents Museum
Brink 1
9401 HS ASSEN
0592 377773
www.drentsmuseum.nl
info@drentsmuseum.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader