Proef de Kunst

22 oktober t/m 23 oktober, Centrum in TERHERNE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Proef de Kunst vindt op 22 en 23 oktober 2022 voor de negende keer plaats in het sfeervolle Friese dorp Terherne, dat voor twee dagen per jaar verandert van watersportdorp in een kleurrijk kunstdorp. De organisatie, onder voorzitterschap van fotograaf Annemarie Hoogwoud, heeft enorm haar best gedaa...

Lees meer

Proef de Kunst vindt op 22 en 23 oktober 2022 voor de negende keer plaats in het sfeervolle Friese dorp Terherne, dat voor twee dagen per jaar verandert van watersportdorp in een kleurrijk kunstdorp.

De organisatie, onder voorzitterschap van fotograaf Annemarie Hoogwoud, heeft enorm haar best gedaan om het evenement tot in de puntjes te verzorgen.

Op meer dan dertig verrassende en ongebruikelijke locaties kun je genieten van exposities en zul je kennismaken met de ruim 60 kunstenaars. Dit jaar zijn er weer enkele nieuwe locaties toegevoegd, zo is er bijvoorbeeld bij een boer uit het dorp plek gevonden om te exposeren.

Ook dit jaar is er de fotowedstrijd, die georganiseerd wordt in de voorbereiding op Proef de Kunst. Het thema is: WATER. Deelnemers kunnen daar alle kanten mee op. Foto’s van de kinderen worden geëxposeerd in de gymzaal bij school, de prijswinnende foto’s van categorie 2 plaatsen we weer op de mooie route vanaf de Útbuorren naar Paviljoen Salt.

Met het programmaboekje in de hand ga je op pad en ontdek je de leukste plekjes in Terherne, plekken waar je anders nooit komt. Alle locaties bevinden zich in en nét buiten het dorp en kunnen (te voet) in willekeurige volgorde bezocht worden. Wil je alles op een dag zien dan is het wel flink doorlopen!

Het kleurige programmaboekje is dit jaar gratis en tijdens het weekend overal in Terherne verkrijgbaar. Hierin staat alles wat je wilt weten over Proef de Kunst 2022; naast informatie over de deelnemend kunstenaars, de proeverij en de watertaxi’s valt bijvoorbeeld iets te lezen over de voorstellingen die te zien zijn. Op de plattegrond in het midden van het programma staat een overzicht van alle Proef de Kunst-locaties.

Proeven doe je bij de Terhernster horeca. Daar -en bij het Proef de Kunst informatiepunt in het centrum- koop je een strippenkaart die je bij alle acht deelnemende proeflocaties kunt inleveren. Een strip is goed voor een gerechtje.

Uniek is ook het vervoer met watertaxi’s. Je kunt gratis opstappen en meevaren naar een volgende locatie, ondertussen genietend op het water én van de omgeving.

Kunst en Culinair, een smaakvolle combinatie!

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis