Pronkjedei

8 juli in Centrum in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

De hele stad in het teken van historisch vervoer want dan presenteren zich tientallen oldtimers; bijzondere wagens, bromfietsen, tractoren en motoren zich in Dokkum onder het motto: “Pronkjedei”.

Pronkje… het Friese woord voor “pronken” wil zeggen: iets laten zien wat je mooi vindt en iets om indruk mee te maken. Dat betekent dus de hele dag genieten van een bruisende stad vol winkelplezier in een beeld van vroegere tijden, want wat is er mooier dan te kijken in de wereld van techniek en de elegante vormen uit een vervlogen tijd? Om de niet alledaagse entourage nog aantrekkelijker te maken wordt er in de hele stad een draaiorgelfestijn gehouden.

De Stichting Draaiorgel Vrienden komt met een internationaal gezelschap naar Dokkum die overal zijn opgewekte klanken laat horen. Dokkum ?het winkelhart van Noord Oost Friesland? heeft nog meer muzikale omlijsting te bieden want ook ons eigen Shantykoor “de Admiraliteitssjongers” zorgt op die dag voor spetterende optredens.

De binnenstad helemaal in het teken van de historie, helemaal in het teken van “Pronkjedei...” ‘t Is immers niet alleen laten zien wat je hebt maar ook laten zien wat je kunt. Op de 8e juli is Dokkum de meest unieke openlucht showroom, vol bewondering kijken naar alles wat puft..., sist… en rijdt. Dokkum wordt weer een bruisende stad.

Bent u in het bezit van een klassieke auto, brommer, tractor of motor (youngtimer, (semi?) oldtimer of klassieker) en vindt u het leuk om daarmee te pronken? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij zijn nog op zoek naar eigenaren die hun grote trots aan het publiek willen tonen. Als u van mening bent dat het “pronkje” past binnen het historisch vervoer en dus niet mag ontbreken, dan kunt u het aanmeldformulier invullen op de website van Pronkjedei Dokkum www.pronkjedei.nl.

Links

www.pronkjedei.nl

Data en tijden

za 8 juli 2017 :

Prijzen

Volwassen : €
Kinderen : €
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Centrum

9101 ML DOKKUM

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen