Puppet International: Das Laboratorium – Wenn ich wieder klein bin

21 oktober, Gymzaal FC Meppel in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Poppentheater. Een herinnering aan Janusz Korczak De Poolse Jood Janusz Korczak, geboren in 1878, wiens echte naam Dr. medisch Henryk Goldszmit was, gaf zijn medische carrière op om zich in te zetten voor weeskinderen. Meer dan 30 jaar leidde hij het Joodse weeshuis in Warschau. Hij wist als geen a...

Lees meer

Poppentheater.

Een herinnering aan Janusz Korczak
De Poolse Jood Janusz Korczak, geboren in 1878, wiens echte naam Dr. medisch Henryk Goldszmit was, gaf zijn medische carrière op om zich in te zetten voor weeskinderen. Meer dan 30 jaar leidde hij het Joodse weeshuis in Warschau. Hij wist als geen ander hoe hij de kinderen moest benaderen, hoe hij met hen om moest gaan. De heerschappij van de nationaal-socialisten deed in 1940 het weeshuis verhuizen naar het getto van Warschau. De levensomstandigheden waren rampzalig, maar Korczak bleef ‘zijn kinderen’ beschermen en hielp hen om niet bang te zijn. Op 5 augustus 1942 vergezelde hij zijn tweehonderd leerlingen naar het Duitse vernietigingskamp in Treblinka, waarna niemand nog iets van hen vernam.

Das Laboratorium maakt kleine intieme voorstellingen die je vaak tot tranen toe roeren. Jarenlang waren ze in vrijwel elke editie van Puppet International te zien. Nu zijn ze terug! Vakmanschap voor de échte poppenspelliefhebbers.

Puppet International is hét belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater van Nederland en Vlaanderen. Laat je verwonderen door de magie van beeldend theater op ruim 25 locaties door heel Meppel. Met meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen belooft Puppet International verrassing, vermaak en verdieping voor jong en oud.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 21 oktober 2022 : 18:45 - 20:05

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Gymzaal FC Meppel
Prinses Marijkestraat 4
7941 ET MEPPEL

€ 15,00