Puppet International: Haags Theaterhuis - Snapshots

22 oktober t/m 23 oktober, Dansschool Hulzebos in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Inkijkjes in drie korte poppentheatervoorstellingen Krijg een inkijkje in een splinternieuwe of al tourende voorstelling. Het Haags Theaterhuis preseteert drie snapshots per ochtend: stukjes van 20 minuten uit een voorstelling. Na elke voorstelling (en terwijl de volgende alvast opbouwt), mag jij a...

Lees meer

Inkijkjes in drie korte poppentheatervoorstellingen

Krijg een inkijkje in een splinternieuwe of al tourende voorstelling. Het Haags Theaterhuis preseteert drie snapshots per ochtend: stukjes van 20 minuten uit een voorstelling. Na elke voorstelling (en terwijl de volgende alvast opbouwt), mag jij als publiek schriftelijk een paar vragen beantwoorden. Stephanie Hermes gaat vervolgens aan de hand van deze reacties in gesprek met de makers. De makers nemen de bevindingen mee in de ontwikkeling van hun voorstelling. Zo word jij als publiek ook onderdeel van het maakproces van een voorstelling!
Het Haags Theaterhuis presenteert ook de film ‘Breaking News’ tijdens het festival! Deze is doorlopend in Ogterop te zien. Wat een indringende live voorstelling met poppen- en objectenspel had kunnen worden met ‘Brexit’ als thema, werd in Coronatijd uiteindelijk een intrigerende film! Acht poppenmakers en -spelers hebben tijdens een intensief maakproces in 2021, de oorspronkelijke individuele inbreng voor de theatervoorstelling opnieuw beoordeeld en een filmische vertelling ontwikkeld. Een film waarin poppen en objecten scenografisch bij elkaar zijn gebracht in en rondom een flatgebouw, waarbij de gevolgen van Brexit, blijven of weggaan, tot op het individu is uitgewerkt.

Puppet International is hét belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater van Nederland en Vlaanderen. Laat je verwonderen door de magie van beeldend theater op ruim 25 locaties door heel Meppel. Met meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen belooft Puppet International verrassing, vermaak en verdieping voor jong en oud.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 22 oktober 2022 : 10:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Dansschool Hulzebos
Stationsweg 7
7941 HA MEPPEL

gratis