Purcell: Strike the viol

26 augustus, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Luthers Bach Ensemble (trio); klassiek. Een select gezelschap uit het Luthers Bach Ensemble Groningen, brengt een speciaal barok programma. Hoogtepunt in dit programma is het bijzondere ‘Strike the viol’ van Henry Purcell. David van Laar – altus Mike Fentross – theorbe Tymen Jan Bronda – orgel Pr...

Lees meer

Luthers Bach Ensemble (trio); klassiek.

Een select gezelschap uit het Luthers Bach Ensemble Groningen, brengt een speciaal barok programma. Hoogtepunt in dit programma is het bijzondere ‘Strike the viol’ van Henry Purcell.

David van Laar – altus
Mike Fentross – theorbe
Tymen Jan Bronda – orgel

Programma
Henry Purcell – Strike the viol
Henry Purcell – One charming night
Johann Christoph Bach – Ach, dass ich Wassers genug hätte
Christiaan Huygens – Avertisti faciem
Heinrich Schütz – O jesu nomen dulce
diverse soli op theorbe en orgel

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn bachelor en master sloot hij allebei cum laude af. Hij studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer.

Mike Fentross studeerde luit en barokgitaar bij luitpionier Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was na het behalen van zijn diploma de eerste professionele barokgitarist in Nederland. Direct na zijn studie werkte hij als continuospeler in toonaangevende barokensembles, zoals Les Arts Florissants, Combattimento Consort Amsterdam en Al Ayre Español.

Tymen Jan Bronda, van origine organist, is initiator, artistiek leider en dirigent van het door hem in 2006 opgerichte Luthers Bach Ensemble. Hij kreeg zijn eerste orgelles toen hij zeven jaar was. In 2012 nam Tymen Jan het initiatief tot een actie voor reconstructie van het voormalige Schnitgerorgel (1699/1717) van de Lutherse kerk in Groningen. Het klinkende resultaat van deze succesvolle actie, het door Bernhardt Edskes gebouwde barokorgel, kon in 2017 in gebruik worden genomen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 26 augustus 2021 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Voorverkoop: INFO@APPASSIONATA-LEEUWARDEN.NL.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader