Quirine Viersen en Thomas Beijer in concert

29 april 2023, Kerk van Peize in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

TOPduo Quirine Viersen en Thomas Beijer In Kerk van Peize Quirine Viersen: Doe met me mee in de flow 'Het is voor mij essentieel om muziek op emotioneel niveau te bestuderen en uit te voeren. Naast de waarden van analyse en kennis, volgt mijn muziek maken zijn krachtigste pad als het uit de onderbu...

Lees meer

TOPduo Quirine Viersen en Thomas Beijer In Kerk van Peize

Quirine Viersen:
Doe met me mee in de flow
'Het is voor mij essentieel om muziek op emotioneel niveau te bestuderen en uit te voeren. Naast de waarden van analyse en kennis, volgt mijn muziek maken zijn krachtigste pad als het uit de onderbuik komt.

Het overbrengen van die puurheid en essentie van de muziek is mijn drive in het spelen van de cello. Het lijkt me de juiste manier om de luisteraar met mij mee te laten gaan in de flow, om samen "ontketend" te worden.

Het moederschap is nauw verbonden met mijn carrière. Mijn kinderen zijn een constante spiegel voor alles wat ik doe, denk en voel. Dit heeft me nieuwe en verkwikkende manieren gegeven om te communiceren via muziek. Het is alsof ik niet meer speel, ik ben het gewoon.'

Thomas Beijer:
"Thomas Beijer overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek stond geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht."
De Volkskrant - Jenny Camilleri

Met het winnen van het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours in 2007, plaatste Thomas Beijer zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als "een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar."

Sindsdien gaf Beijer recitals in Europa, Azië en de Verenigde Staten, en werkte hij als solist samen met dirigenten als Neeme Ja?rvi, Gustavo Gimeno, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Maci?as Navarro.

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat rijkt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek: in 2019 speelde hij Isaac Albéniz’ complete suite Iberia in Het Concertgebouw in Amsterdam, een uitvoering die alom werd geprezen in de pers. De Volkskrant schreef: “Beijer gidste je mee, het verhaal in achter de noten. (…) En telkens was er een zorgvuldig bewaakte balans tussen vuur en verinnerlijking, tussen Spaanse passie en de universele emotie van onvervuld verlangen.” Het leidde tevens tot een invitatie om te spelen in de serie Meesterpianisten.

Beijer is een gepassioneerd kamermusicus en speelt samen met onder andere celliste Quirine Viersen, violiste Simone Lamsma en zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Ook is hij een vaste gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble bestaande uit leden van Het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kerk open vanaf 19.45 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 april 2023 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.00
Kinderen : € 10.00 (t/m 21 jaar)
CJP : € 10.00

Toelichting: incl. consumpties.

Waar is het?

Kerk van Peize
Kerkstraat 2
9321 HB PEIZE

€ 25,00