R. Zuiderweg (1905-1994)

7 augustus, Streekhistorisch Centrum in STADSKANAAL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken met tentoonstelling schilderijen van R. Zuiderweg (1905-1994) Activiteit: Streekhistorisch Centrum open op zondagen 7 augustus en 4 september van 14.00-17.00 uur. Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 te Stadskanaal Entree: SHC € 3,50, kinde...

Lees meer

Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken met tentoonstelling schilderijen van R. Zuiderweg (1905-1994)

Activiteit: Streekhistorisch Centrum open op zondagen 7 augustus en 4 september van 14.00-17.00 uur.
Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2
te Stadskanaal
Entree: SHC € 3,50, kinderen en donateurs gratis.


Op zondag 7 augustus en 4 september is het Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober is het museum namelijk niet alleen doordeweekse middagen, maar ook de eerste zondag van de maand geopend.

Wat is er te zien?
Bezoek in het hoofdgebouw de vaste tentoonstelling over de ontwikkeling van de Kanaalstreek van veenmoeras tot moderne woonplaats. Daarnaast is er tot en met 4 september de tijdelijke tentoonstelling ’Rombertus Zuiderweg, een schilder die liever kunstenaar wilde zijn’ te zien.

Rombertus Zuiderweg (1905 – 1994) is een Musselkanaalster schilder die erg populair was door zijn schilderijen naar het voorbeeld van oude ansichtkaarten. Zo schilderde hij bijvoorbeeld de IJzeren Klap met de omliggende etablissementen zoals Hotel de Boer, Hotel Schot en de remise Valthermond diverse malen in de situatie van het begin van de 20e eeuw. Niet alleen Musselkanaal legde hij vast, maar bekende plekken in de wijde omgeving. Ook Westerwolde was geliefd waar hij ook in de open lucht schilderde. Nadat hij zijn bedrijf in doe-het-zelfbenodigdheden iin de jaren zestig had verkocht, kon hij zich volledig op zijn kunstenaarschap toeleggen. Hij nam les bij de bekende kunstenaar Karl van Beekum uit Stadskanaal en later bij Jan Kunst van kunstenaarsvereniging Palet in Veendam, waar Zuiderweg zich ook bij aansloot.
Hij heeft veel geëxposeerd, zowel solo als met Palet, in de regio en daarbuiten. Zijn werk hing vrijwel permanent bij Modehuis Velema in Musselkanaal.

Adres: Ceresstraat 2 Stadskanaal
Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 7 augustus 2022 : 14:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 3.50
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)
CJP : Gratis

Toelichting: donateurs gratis op vertoon van de pas.

Waar is het?

Streekhistorisch Centrum
Ceresstraat 2
9502 EA STADSKANAAL
0599 612649
www.streekhistorischcentrum.nl
info@streekhistorischcentrum.nl

€ 3,50