Ragazze Quartet - Basis

21 april 2023, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek. Rosa Arnold – eerste viool Jeanita Vriens-van Tongeren – tweede viool Annemijn Bergkotte – altviool Rebecca Wise – cello Tekst: schrijver en regisseur Koos Terpstra & Ragazze Programma * W.A. Mozart (1756-1791) – strijkkwartet no. 14 in G major ‘Frühling’ KV387 * J. Widmann (1973) – str...

Lees meer

Klassiek.

Rosa Arnold – eerste viool
Jeanita Vriens-van Tongeren – tweede viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Rebecca Wise – cello

Tekst: schrijver en regisseur Koos Terpstra & Ragazze

Programma
* W.A. Mozart (1756-1791) – strijkkwartet no. 14 in G major ‘Frühling’ KV387
* J. Widmann (1973) – strijkkwartet no. 4
* F. Schubert (1797-1828) – strijkkwartet ‘Der Tod und das Mädchen’ D. 810

Het pure strijkkwartet programma Basis is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Ragazze Quartet keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de krach van het strijkkwartet bloot. ‘Een strijkkwartet is als een huwelijk tussen vier personen.’

In Basis worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de bijna twintigjarige carrière van het kwartet: Het Lentekwartet van Mozart dat Ragazze Quartet tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerde en Schuberts Der Tod und das Mädchen dat op hun debuutplaat bij label Channel Classics stond. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.

Verhalen en anekdotes uit het verleden, heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw.

Deze verhalen zijn verzameld door schrijver Koos Terpstra. Hij interviewt de vier Ragazze zowel tezamen als apart en uit die interviews maakt hij een tekst die onderdeel is van het concert. Persoonlijke anekdotes uit hun kwartet-bestaan, hun liefde voor de muziek, uitleg bij de stukken die gespeeld worden en hun toekomstbeeld komen aan bod. Zo kijken ze met elkaar en met het publiek 20 jaar terug én vooruit.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 21 april 2023 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00