Ralph de Jongh en Ewa Pepper

22 mei, Ioannis Teatertsjerke in WIER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ralph de Jongh & Ewa Pepper – een spannende mix van blues en klassiek Ralph de Jongh werd ontdekt door niemand minder dan Harry Muskee van de legendarische bluesband Cuby and the Blizzards. Muskee roemde Ralph als “een zeldzaam talent, met hem krijg je waar voor je geld”. En ook in de pers wordt Ra...

Lees meer

Ralph de Jongh & Ewa Pepper – een spannende mix van blues en klassiek

Ralph de Jongh werd ontdekt door niemand minder dan Harry Muskee van de legendarische bluesband Cuby and the Blizzards. Muskee roemde Ralph als “een zeldzaam talent, met hem krijg je waar voor je geld”. En ook in de pers wordt Ralph bejubeld: Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien. Ralph speelt en zingt de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.” (Het Parool) en “Een van de beste songwriters van Nederland” (Music Maker Magazine).

Als afgestudeerd wijsgeer (Universiteit van Amsterdam, 2003) en met rond de 20 albums op zijn naam is hij natuurlijk ook niet de eerste de beste. Hij speelt gitaar en zingt voornamelijk eigen nummers. In 2010 won De Jongh de Dutch Blues Award voor “Best vocal”. De Jongh brengt zijn muziek in eigen beheer uit. Alsof dat nog niet genoeg is, exposeert hij regelmatig met zijn eigen schilderwerk.

Ewa Pepper is als Ewa Górzy?ska geboren in Polen. Als achttienjarige stapte ze op aanraden van haar ouders over van piano naar viool, en met veel succes. Ze studeerde cum laude af aan de Chopin school of Music en vervolgde daarna haar muzikale opleiding aan het Cracow institute of performing arts and media studies. Nu is zij een veelzijdige en veelgevraagde violiste, woonachtig in Amsterdam. Als geschoold klassiek violiste is zij misschien een vreemde vogel in de blueswereld, maar met haar gepassioneerde, soms opzwepende spel valt zij naast Ralph niet uit de toon.

Het duo leerde elkaar pas enkele jaren geleden kennen. Maar al direct valt op dat ze samen een bijzondere combinatie vormen. Beiden zijn rasmuzikanten, die geheel op gevoel hun muzikale koers uitstippelen.

Naast de funk, de soul en de bluesrock laten ze ook een heel ingetogen kant horen. Mooi akoestisch gitaarwerk en fraaie zang afgewisseld met het melancholische vioolspel. Ralph de Jongh en Ewa Pepper vormen een spannend muzikaal duo waar je op je gemak goed naar moet luisteren. En doe je dat, dan is het genieten.

Ralph de Jong & Ewa Pepper

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 22 mei 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Ioannis Teatertsjerke
Lautawei 3a
9043 VN WIER
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

€ 15,00