Rare-Planten-Dagen

12 juni t/m 13 juni, Tuingoed Foltz in MEEDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die ...

Lees meer

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.

Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede, Wouter van Driel en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 12 en zondag 13 juni.

Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

De Rare-Planten-Dagen zijn geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis.

Rondleidingen door de tuinen
In de schaduw- en bostuinen, de jungletuin en de varentuin zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor), Dicksonia (boomvaren) en Tetrapanax (rijstpapierplant) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

Gastkwekers Roy Hofstede, Wouter van Driel en Jutta’s Staudengarten
Roy Hofstede is een gepassioneerde kweker met een voorliefde voor winterharde exoten. Hij presenteert veel recent verworven schatten. Wouter van Driel is dé varenkweker van Nederland; hij neemt een prachtige collectie tuinvarens mee naar Meeden. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland presenteer onder meer tuinorchideeën en rotsplanten mee naar Meeden.

Bram Baptist signeert jeugdboek
Op zondag 13 juni zal schrijver Bram Baptist uit Meeden zijn nieuwste jeugdboek, Soldaat van het Noorden, aanbieden en signeren bij Tuingoed Foltz. Het spannende boek dat is gebaseerd op het leven van de toen 13-jarige Klaas Nieboer, verscheen onlangs en kreeg een zeer positieve ontvangst. Bram Baptist is zondag vanaf 13.00 uur aanwezig.

Mediterraan terras met teas & scones
Op het terras zorgen kruiden, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.
Lia Simons serveert weer haar home made gebak en Engelse teas & scones.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 juni 2021 : 10:00 - 17:00

Toelichting: rondleidingen om 11.30 en 14.30 uur

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
9651 AT MEEDEN
0598 635000
www.tuingoedfoltz.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader