Rats on Rafts

4 juni, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Rotterdammers van Rats on Rafts brachten al in januari 2021 hun nieuwste album ‘Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths’ uit, maar door alle maatregelen was het nog niet eerder mogelijk om met dit album een berzoek te brengen aan de Nederlandse podia. Gelukkig komt daar nu ve...

Lees meer

De Rotterdammers van Rats on Rafts brachten al in januari 2021 hun nieuwste album ‘Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths’ uit, maar door alle maatregelen was het nog niet eerder mogelijk om met dit album een berzoek te brengen aan de Nederlandse podia. Gelukkig komt daar nu verandering in!

Waar het pakkende new wave debuut album The Moon Is Big in 2011 in Nederland op programma’s als DWDD en 3FM aandacht kreeg, zorgde het gruiziger psychedelische tweede album Tape Hiss in 2015 voor een internationale samenwerking met het Britse Fire Records. De jaren die volgenden werd er volop getoerd, met optredens als o.a. het Glastonbury Festival (UK) als hoogtepunt. Na een samenwerkingsalbum met De Kift in 2016 besloten Rats on Rafts een eigen analoge studio te starten.

In deze eigen studio werd vervolgens in compleet isolement een half jaar lang keihard gewerkt om het nieuwe album af te maken. In September van vorig jaar verscheen de eerste single 'Tokyo Music Experience', een nummer dat ontstaan is na een tour met Franz Ferdinand door Japan. Vanwege de pandemie was het nog niet mogelijk om veel live shows te spelen omtrent het nieuwe album. Er werden veel sessies gespeeld, waaronder een 2 Meter Sessie, Eurosonic/Noorderslag en 3voor12/3FM. Zodoende ontstond het idee om een interdiciplinaire film te maken, waarin het nieuwe album integraal live gespeeld zou worden. Deze film getiteld 'Visions Of Chapter' 3 werd in Juni opgenomen in TivoliVredenburg, is kort als stream aangeboden en vervolgens in verschillende bioscopen vertoond.

Op 14 Oktober verscheen de nieuwste single Osaka, een ode aan het bliksembezoek wat Rats on Rafts bracht aan de stad in 2018. Vlak na het schrijven van het album werd het nummer al snel opgenomen in de live set.

Zaal: AA-Security Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 juni 2022 : vanaf 20:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 14.00 € 14.00

Voorverkoop: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/111082728.

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl