Reflecting Forward

15 juni t/m 31 december, Fraeylemaborg in SLOCHTEREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Virtuele tentoonstelling Irma de Vries. Augmented Reality tentoonstelling in het park van de Fraeylemaborg. Download de gratis app Moco Outside en ga naar Fraeylemaborg. Augmented Reality tentoonstelling Irma de Vries bij de Fraeylemaborg De Amsterdamse kunstenares Irma de Vries heeft voor het pa...

Lees meer

Virtuele tentoonstelling Irma de Vries. Augmented Reality tentoonstelling in het park van de Fraeylemaborg. Download de gratis app Moco Outside en ga naar Fraeylemaborg.

Augmented Reality tentoonstelling Irma de Vries bij de Fraeylemaborg

De Amsterdamse kunstenares Irma de Vries heeft voor het park van de Fraeylemaborg in Slochteren een Augmented Reality tentoonstelling gemaakt. Dansende boomhoge bolletjesfiguren, op de Islamitische kunst gebaseerde kubussen, manshoge gekleurde diamanten, een bubbelkasteel en nog veel meer verrassingen kunnen worden bekeken door de telefoon heen. De tentoonstelling zal ook zeker jonge mensen aanspreken die de techniek kennen van spellen als Pokemon en Angry Birds.
De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het MOCO dat gevestigd is aan het Museumplein in Amsterdam. MOCO brengt moderne kunst en straatkunst. Zij hebben een collectie van de wereldberoemde kunstenaar Banksy.

Irma de Vries had voor MOCO de expositie ‘Reflecting forward; in search of connectivism’ gemaakt. De tentoonstelling trok ook veel jong publiek. Om iedereen in Corona tijd een hart onder de riem te steken maakte Irma de tentoonstelling geschikt voor Augmented Reality op het Museumplein in Amsterdam.
De presentatie trok veel aandacht en kwam onder andere terecht in de reclame van Nationale Nederlanden die liet zien hoe ondernemers omgaan met de Corona crisis. Irma wil met haar kunst vooral een lichtpunt zijn in deze voor velen moeilijke tijd. Daarom heeft ze het werk ook ‘opgehangen’ vlak bij de ingang van het vluchtelingenkamp in Moria in Griekenland en in Bodrum in Turkije, de plaats waar veel vluchtelingen vertrekken in hun poging binnen te komen in Europa. Naast het al bestaande werk dat op het Museumplein hangt maakte ze het werk Swimmers speciaal voor de Fraeylemaborg.

Irma de Vries
Irma de Vries is opgegroeid in Wieringerwerf (1980) raakte als kind gefascineerd door het werk van Piet Mondriaan en startte als 18-jarige op de Rietveldt academie. Daar studeerde ze video kunst. Irma streeft naar kunst die helend is.
Irma de Vries maakt interactieve kunstruimten. Ze gebruikt Augmented Reality, Videomapping, computer animatie en ze schildert. Ze brengt met haar kunst bezoekers in een prachtige wereld. Irma heeft samen gewerkt met: Peter Greenaway, Rineke Dijkstra, Shirin Neshat, and Peter Schneider.

Foto’s maken
De Fraeylemaborg roept het publiek op om foto’s van de expositie te maken en de mooiste op te sturen naar hennyvanharten@fraeylemaborg.nl De Fraeylemaborg maakt uit deze ingestuurde foto’s een selectie. De foto’s worden vervolgens afgedrukt en in het zomerseizoen tentoongesteld in de follies in het park. De fotograaf met de beste foto wint een vlogging camera. Met het insturen van de foto’s geeft de maker toestemming om het materiaal te gebruiken voor Public Relations doelen van de Fraeylemaborg.

Bijdrage
De expositie is gratis maar het helpt de Fraeylemaborg enorm als er een vrijwillige bijdrage wordt betaald. Dat kan door een bijdrage te geven bij de paal aan het begin van het park of om even wat euro’s te betalen bij de kassa in de museumwinkel in het Koetshuis.
Het park is dagelijks toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Loket leefbaarheid provincie Groningen en van het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Midden-Groningen.

Vrijwillige bijdrage bij de ingang van het park.

Lees minder

Data en tijden

dinsdag 15 juni 2021 t/m vrijdag 31 december 2021

zondag : 8:00-18:00
maandag : 8:00-18:00
dinsdag : 8:00-18:00
woensdag : 8:00-18:00
donderdag : 8:00-18:00
vrijdag : 8:00-18:00
zaterdag : 8:00-18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL SLOCHTEREN
0598 421568
www.fraeylemaborg.nl
info@fraeylemaborg.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader