Regina Forte

9 oktober, NH Kerk in DEN ANDEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het friese strijkkwartet Regina Forte speelt in het kerkje van Den Andel. Het strijkkwartet speelt onder andere beeldschone composities uit Scandinavië, klassiek repertoire uit Oostenrijk en een vleugje romantiek uit Oekraïne. Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke...

Lees meer

Het friese strijkkwartet Regina Forte speelt in het kerkje van Den Andel. Het strijkkwartet speelt onder andere beeldschone composities uit Scandinavië, klassiek repertoire uit Oostenrijk en een vleugje romantiek uit Oekraïne.

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina Andela, Anna Molleman, Inge van der Hoeven en Andrea Meijer kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten en via hun banen in het onderwijs en zij koesterden alle vier de wens om een mooi strijkkwartet op te richten.

Inmiddels hebben ze al meer dan 100 concerten verzorgd in de drie noordelijke provincies en daarbuiten, soms in samenwerking met Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag, Wiebe Kaspers en Douw Fonda. Ze waren op radio en televisie te beluisteren in Noardewyn en Podium Witteman on Tour en in oktober 2019 begeleidden ze Willeke Alberti in Afas Live in Amsterdam.

Het strijkkwartet volgde masterclasses bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekkers, Douw Fonda van het Vespucci Quartet, het Ruysdael Kwartet, het Dudok Quartet Amsterdam en het Bennewitz Quartet.

In een bezetting van 2 violen, altviool en cello beleven de dames veel plezier aan het instuderen en uitvoeren van de prachtige composities die voor strijkkwartet zijn geschreven, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm. Ze nodigen u van harte uit om te komen luisteren.

Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : 15:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

NH Kerk
De Streekweg 91
9956 PR DEN ANDEL

€ 10,00