Reis met de Caprice

27 juni, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concert 'Reis met de Caprice', 27 juni om 15.00 uur in Cultureel Podium Dorpskerk Huizum. Het concert wordt uitgevoerd door Simon Bouma (orgel), Judith Oost (cello en concept) en gastspeler Philine Coops (piano en teksten). In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost 'de Caprice'...

Lees meer

Concert 'Reis met de Caprice', 27 juni om 15.00 uur in Cultureel Podium Dorpskerk Huizum.

Het concert wordt uitgevoerd door Simon Bouma (orgel), Judith Oost (cello en concept) en gastspeler Philine Coops (piano en teksten).

In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost 'de Caprice' voor cello en orgel. Theatermaker/celliste (en dochter van Gert) Judith Oost en organist Simon Bouma laten de compositie na 25 jaar weer klinken en nemen het stuk als aanleiding voor een gevarieerde concertreeks rond het leven en werk van Gert Oost.

Op basis van een persoonlijk verhaal geven zij, in samenwerking met verschillende gastspelers, een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten.

Met een uitzonderlijk veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon en Judith vanuit hun eigen achtergrond als organist en organistendochter, horen dat het orgel oneindig veel mogelijkheden heeft. Er zit een heel orkest in de orgelkast verstopt en het is met zijn vele verschillende klankkleuren zelfs geschikt als theaterinstrument!

Judith’s vader groeide op in Friesland en verhuisde rond zijn 18e jaar naar de Randstad, waar hij zich ontwikkelde tot een bijzonder musicus. Van zijn werk als organist, musicoloog en componist is veel bekend, maar van de beginperiode in Friesland, zullen weinigen weten. Judith en Simon kozen ervoor om juist deze periode uit te lichten en Gert’s voetsporen te volgen.

Gert speelde zijn allereerste concert in de Dorpskerk Huizum, samen met de leerlingen van het Gymnasium in Leeuwarden. Daarom is voor het concert op 27 juni gekozen voor het thema ‘leraar en leerling’.

Er wordt op muzikale wijze aandacht besteed aan Gert’s orgeldocenten Piet Post, Anton van der Horst en Albert de Klerk en er wordt een bijzonder verhaal verteld over zijn eigenzinnige pianoleraar Guillaume Hesse.

Daarnaast wordt duidelijk hoe Gert, zowel door zijn werk, als door de manier waarop hij in het leven stond, een muzikale gids is geweest voor velen.

In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Caprice .
Het toegestane aantal bezoekers is afhankelijk van het kabinetsbeleid.

Reserveer daarom op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Reis met de Caprice wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, E.J. Struif Fonds, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Gemeente Terschelling, Gemeente Bunnik, Iepen Mienskipsfûns en Ritske Boelema Gasthuis.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 juni 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : € 2.50 (t/m 12 jaar) € 2.50 (t/m 12 jaar)

Voorverkoop: i.v.m. de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Caprice.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader