Remains of Today

8 augustus t/m 8 oktober, Galerie Waarkunst in 'T WAAR

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bekijk de installatie "Remains of Today" van Marit Otto, bestaande uit 192 kleine kunstwerken bij Galerie Waarkunst. Vanaf 8 augustus tot 8 oktober tonen wij werk en beelden van Marit Otto. Haar installatie Remains of Today, bestaande uit 192 kleine werken, aangevuld met schilderijen uit de series ...

Lees meer

Bekijk de installatie "Remains of Today" van Marit Otto, bestaande uit 192 kleine kunstwerken bij Galerie Waarkunst.

Vanaf 8 augustus tot 8 oktober tonen wij werk en beelden van Marit Otto. Haar installatie Remains of Today, bestaande uit 192 kleine werken, aangevuld met schilderijen uit de series Brave New World en Metropolieten, zullen vanaf de openstelling 8 augustus te zien zijn bij Galerie Waarkunst.

Marit Otto: "Ik ben eind 2018 gestart met het maken van kleine kunstwerken van 30/30 cm. Dit is min of meer ontstaan tijdens het opruimen van mijn atelier. Ik stond op het punt om te verhuizen naar een andere locatie en heroverwoog alles wat mee ging. Door de tijd heen had ik onder anderen veel inspiratie-materiaal en restjes canvas en hout verzameld en bewaard. Ik besloot aan restverwerking te gaan doen. Zo ontstonden de eerste circulaire kunstwerkjes. Deze kunstwerken noemde ik een verbal omdat elke kunstwerk een klein statement met ‘gevonden’ letters en teksten was. De letters, afkomstig van plastic tassen, kranten en verpakkingen, refereerden aan actuele zaken, woorden met een zekere lading of iconische uitspraken uit de populaire cultuur.

Bij elk doek zit een kort verhaal, een licht filosofische bespiegeling, Door die bespiegelingen trek ik het naar de actualiteit; vraagstukken en waarnemingen van het nu. Soms lichtvoetig en absurdistisch soms kritisch. De gevonden objecten hebben door hun herkomst ook nog een alternatief verhaal en dat is het verhaal van de wegwerp maatschappij. Tijdens de wandelingen die ik maakte en nog maak ontdekte ik gaande weg naast de opvallende en het gebruikelijke straat- afval blikjes en plastic tasjes steeds meer ‘klein’ ondefinieerbaar afval. Door die vreemde stukjes afval die soms verrassende grafische kwaliteiten beschikken op een spreekwoordelijk voetstuk te zetten is het een soort spiegel van ons dagelijks ogenschijnlijk onbeduidend maar nadelig handelen."

Lees minder

Links

Data en tijden

zondag 8 augustus 2021 t/m vrijdag 8 oktober 2021

zondag : 11:00-17:00

Toelichting: doordeweeks na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Waarkunst
Hoofdweg 1
9942 PA 'T WAAR
0598 446391
www.waarkunst.nl
waarkunst@gmail.com

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader