geannuleerd

Rigoletto - Charkov City Opera & Ballet

21 januari 2023, De Tamboer in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Charkov City Opera & Ballet brengt Verdi’s meesterwerk met de wereldberoemde aria la donne è mobile naar Hoogeveen! Het stuk is gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk le roi s’amuse, waarin koning Frans I wordt geportretteerd als losbandige vrouwenverslinder. De opera die Verdi hierover schreef b...

Lees meer

Het Charkov City Opera & Ballet brengt Verdi’s meesterwerk met de wereldberoemde aria la donne è mobile naar Hoogeveen! Het stuk is gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk le roi s’amuse, waarin koning Frans I wordt geportretteerd als losbandige vrouwenverslinder. De opera die Verdi hierover schreef betekende zijn internationale doorbraak en was een overdonderend succes.

Rigoletto
De hertog van Mantua staat bekend als een enorme vrouwenverslinder. Zijn hofnar Rigoletto drijft de spot met alle vaders en echtgenoten van deze vrouwen. Wanneer graaf Monterone zijn dochter komt halen, spreekt hij een vloek uit over de hertog en hofnar. Thuis wacht Rigoletto’s dochter Gilda op haar vader. Als Rigoletto erachter komt dat zijn dochter verliefd is geworden op de vermomde hertog van Mantua, stuurt hij een huurmoordenaar op hem af. De gevolgen daarvan zijn ernstig. Maar wat Rigoletto ervaart als de vloek van de graaf Monterone, blijkt slechts een consequentie van zijn eigen daden te zijn.

Charkov City Opera & Ballet
Al jarenlang brengt het Charkov City Opera & Ballet op hoog niveau klassieke opera’s en balletten naar De Tamboer en andere Nederlandse theaters. Samen met Jeroen Weierink combineert het gezelschap vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Philharmonisch Orkest van Charkov zorgt voor de muziek.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 januari 2023 : 20:00 - 23:59 ( geannuleerd )

Prijzen

Volwassenen : € 39.50

Waar is het?

De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA HOOGEVEEN
0528 280180
www.detamboer.nl
info@detamboer.nl

€ 39,50