Rik Hoogendoorn - Zwarte Miep

10 mei 2023, Theater De Koornbeurs in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Na het overlijden van zijn moeder, zes jaar na zijn vader, vond Rik Hoogendoorn bij het uitruimen van het ouderlijk huis de complete briefwisseling van zijn ouders. Zijn vader zat destijds in Indonesië, zijn moeder wachtte thuis in Vlaardingen op hem. De brieven vormden voor Hoogendoorn de directe...

Lees meer

Na het overlijden van zijn moeder, zes jaar na zijn vader, vond Rik Hoogendoorn bij het uitruimen van het ouderlijk huis de complete briefwisseling van zijn ouders. Zijn vader zat destijds in Indonesië, zijn moeder wachtte thuis in Vlaardingen op hem.

De brieven vormden voor Hoogendoorn de directe aanleiding tot het schrijven van ‘Zwarte Miep’. De door hemzelf gespeelde theatermonoloog vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – vanwege haar donkere weelderige haardos Zwarte Miep genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Het stuk loopt van de Beurskrach in 1929, via de crisisjaren naar de Tweede Wereldoorlog, de politionele acties en de Watersnoodramp tot aan die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Rik Hoogendoorn was al te zien in vele theaterproducties, lid van de succesvolle Echte Mannen en is natuurlijk bekend als Rik uit ‘Sesamstraat’.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 10 mei 2023 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Theater De Koornbeurs
Noord 2
8801 KP FRANEKER
0517 395363
www.theaterdekooornbeurs.nl
post@theaterdekoornebeurs.nl

€ 15,00