Rinny Siemonsma (1940-1985)

8 mei t/m 25 september, Stoom-Zuivelmuseum in STEGGERDA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De werking van de stoommachine wordt gedemonstreerd. Het museum bevat een veelzijdige verzameling voorwerpen, gerelateerd aan de bloeiende zuivelindustrie van Steggerda. Aan de wanden hangen nu ook 8 bouw-verbouwtekeningen. De oudste is van 1913. Het betreft een aanbouw en is uitgevoerd en ontworp...

Lees meer

De werking van de stoommachine wordt gedemonstreerd. Het museum bevat een veelzijdige verzameling voorwerpen, gerelateerd aan de bloeiende zuivelindustrie van Steggerda.

Aan de wanden hangen nu ook 8 bouw-verbouwtekeningen. De oudste is van 1913. Het betreft een aanbouw en is uitgevoerd en ontworpen door Eise Johannes ten Berge, een plaatselijke aannemer. De jongste tekening is van 1980 en was in opdracht van Henk Dijkstra die een veilinghuis ging starten in de voormalige melkfabriek.

Dit seizoen is er tevens een expositie van een aantal werken van kunstschilder Rinny Siemonsma. Rinny werd geboren in De Blesse, was een natuurmens en schilderde het liefst dieren en landschappen. Menigeen in de omgeving van Steggerda heeft een schilderij of tekening van Rinny in huis hangen.

Er is o.a. een schilderij te bewonderen dat een huwelijksgeschenk was en een abstract werk uit de periode dat Rinny op Minerva zat. Beide werken zijn niet eerder in een tentoonstelling te zien geweest.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 13:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Stoom-Zuivelmuseum
Vaartweg 10
8395 PS STEGGERDA
0561441061
www.steggerda.info