Rolf Wassens

24 juli, Kerk in GARNWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

24 juli: orgelconcert in Garnwerd door Rolf Wassens programma: muziek van o.a. Sweelink, Buxtehude, Krebs, Liszt en Bach gratis toegang. In de serie wekelijkse orgelconcerten in het kerkje van Garnwerd zal Rolf Wassens op zaterdag 24 juli spelen. Het concert vindt plaats in het kader van de wekel...

Lees meer

24 juli: orgelconcert in Garnwerd door Rolf Wassens
programma: muziek van o.a. Sweelink, Buxtehude, Krebs, Liszt en Bach
gratis toegang.

In de serie wekelijkse orgelconcerten in het kerkje van Garnwerd zal Rolf Wassens op zaterdag 24 juli spelen.
Het concert vindt plaats in het kader van de wekelijkse orgelbespelingen in april, mei en juni. Elke zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur wordt er in deze maanden een bespeling verzorgd. De toegang is gratis. Het doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Want de vele historische orgels in de oude kerken van Groningen verdienen het om meer gehoord te worden. Het meer dan 200 jaar oude orgel van Garnwerd is een mooi voorbeeld van zo’n prachtig orgel. Het is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd verwaarloosd werd, is het in 1985 en onlangs in 2020 met veel liefde gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter.
Rolf Wassens (68 jr) speelt bijna elke zondag wel ergens in de provincie in een kerkdienst. Hij is een van de vaste organisten van Zuidbroek, Oostwold en Zuidhorn. Hij kreeg o.a. les van Jan Luth, Henk de Vries, Sander van den Houten en Dirk Molenaar.  Behalve organist was Rolf ook molenaar van de korenmolen Joeswert in Feerwerd, maar hij geniet inmiddels van zijn AOW. “Een orgel werkt door wind, een molen ook. Dat is een overeenkomst tussen mijn vroegere werk als molenaar en mijn bezigheden als organist”, aldus Rolf. “Muziek kan mij ontroeren, vooral de menselijke stem. Maar ook een goed gekozen orgelstem”. 
Het programma van 24 juli draait vooral om koraalbewerkingen, hoe verschillende componisten met dezelfde koralen omgaan. Aan bod komt werk van JP Sweelinck, D Buxtehude, G Böhm, JS Bach, J Pachelbel, F Liszt. Daarnaast vrolijke salonmuziek van CPE Bach en JL Krebs.

Lees minder

Data en tijden

za 24 juli 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk
Burg. Brouwerstraat 1
9893 PE GARNWERD

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader