Rondleiding

26 juni, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zondag 26 juni 2022 organiseert de Vereniging Vrienden van de Tropische Kas een rondleiding over haar historische kassencomplex. De oudste kas, de lessenaarskas, dateert van 1869. De rondleider neemt u mee langs en door de kassen, over het complex waar onder anderen een zeer oude sarcofaag, nu ...

Lees meer

Op zondag 26 juni 2022 organiseert de Vereniging Vrienden van de Tropische Kas een rondleiding over haar historische kassencomplex. De oudste kas, de lessenaarskas, dateert van 1869.

De rondleider neemt u mee langs en door de kassen, over het complex waar onder anderen een zeer oude sarcofaag, nu gevuld met planten, te bewonderen is. De borders bloeien prachtig. U hoort van haar allerlei verhalen over de geschiedenis van het complex, over de planten die groeien en bloeien in de tropische kas, over de oude kastanjeboom enzovoort.

De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahuis, een idyllisch plekje in het hart van Beetsterzwaag.

In het verleden behoorde het toe aan de adellijke familie Lycklama à Nijeholt. Nu beheert de Vereniging Vrienden van de Tropische Kas het complex en doen vele vrijwilligers het werk dat vroeger door de tuinmannen werd gedaan. Daarnaast zijn er gastvouwen die bezoekers ontvangen en vrijwilligers die bijvoorbeeld eenmalige of jaarlijks terugkerende klussen verrichten.

Na de rondleiding krijgt u koffie of thee met koek en kunt u rustig rondkuieren.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 13:00 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

Toelichting: incl. koffie/thee.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl