Rondleiding

29 augustus, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. Dit idyllisch plekje bestaat uit een tropische kas, 2 oranjerieën en een druivenkas, ook wel lessenaarskas genoemd. De druivenkas is gebouwd in 1869...

Lees meer

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt.
Dit idyllisch plekje bestaat uit een tropische kas, 2 oranjerieën en een druivenkas, ook wel lessenaarskas genoemd. De druivenkas is gebouwd in 1869.
Er is een grote verzameling kuipplanten, o.a. Citrusbomen en de hand van Buddha. Ondanks de droge zomer met een aantal extreem hete dagen zien de borders er nog mooi uit. Tijdens deze rondleiding krijgen de deelnemers van een enthousiaste gids verhalen te horen over de geschiedenis van het complex en uitleg over de verschillende planten in de tropische kas. Na afloop van de rondleiding serveert een gastvrouw koffie of thee met koek. U kunt nog rustig rond struinen of gaan zitten op een van de vele bankjes die verspreid staan over het complex, onder de appelboom, bij de sinaasappelboompjes, achter of voor een van de vele beukenhagen of bewonder de enorme, oude kastanjeboom waarover ook iets is te horen.

U kunt zich aanmelden via contact@tropischekas.nl

Lees minder

Data en tijden

zo 29 augustus 2021 : 13:00 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

Toelichting: incl. koffie/thee.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader