Rondleiding

26 september, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Natuur, cultuur en historie. Rondleiding op het kassencomplex in de overtuin van het Lycklamahûs. Op deze zondag wordt de laatste rondleiding van dit seizoen gehouden. Half oktober sluit het complex voor bezoekers en wordt met behulp van vele vrijwilligers van de Tropische Kas het complex klaar gem...

Lees meer

Natuur, cultuur en historie. Rondleiding op het kassencomplex in de overtuin van het Lycklamahûs.

Op deze zondag wordt de laatste rondleiding van dit seizoen gehouden. Half oktober sluit het complex voor bezoekers en wordt met behulp van vele vrijwilligers van de Tropische Kas het complex klaar gemaakt voor de winter. Alle kuipplanten gaan naar binnen om de winter veilig door te komen. De oranjerieën en de ontvangstkas staan dan propvol planten. In de tropische kas bloeit en groeit alles gewoon door, ook in de winter.
Nu kan er echter nog worden genoten van de bloeiende planten buiten en de herfsttinten van de bomen op het complex en in de overtuin.
Tijdens deze rondleiding krijgen de deelnemers bijzonderheden te horen over de geschiedenis van de tropische kas en haar tropische en niet-tropische planten. Ook zijn er altijd wel een paar anekdotes te vertellen.
De borders staan nog steeds een beetje in bloei en de druiven in de lessenaarskas, gebouwd in 1869, zijn rijp. Liefhebbers mogen ze proeven!

De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. Het is een idyllisch plekje waar u de stilte kunt “horen” en genieten van de planten.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 september 2021 : 13:00 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader