Rondleiding in de voormalige BB-bunker

3 oktober, Commandopost Grou in GROU

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

O.l.v. gids een kijkje nemen in deze bunker. Trek open die zware sluisdeuren en laat u rondleiden door gidsen in deze bunker uit de tijd van de koude oorlog. De commandopost (BB-bunker) is deze zondag geopend voor het publiek. Deze bunker -in gebruik genomen in 1967- is ingericht met vier commandop...

Lees meer

O.l.v. gids een kijkje nemen in deze bunker.

Trek open die zware sluisdeuren en laat u rondleiden door gidsen in deze bunker uit de tijd van de koude oorlog. De commandopost (BB-bunker) is deze zondag geopend voor het publiek. Deze bunker -in gebruik genomen in 1967- is ingericht met vier commandoposten en is ongeveer 1100 m². Ruim 150 mensen konden probleemloos in deze bunker twee weken bivakkeren – geheel afgesloten van de buitenwereld.

De bunker was zelfvoorzienend – qua voedsel, water, stroom en verse gefilterde lucht. Vanuit de bunker in Grou kon men Friesland blijven besturen met behulp van stroomloze inductorcentrales tijdens een crisissituatie. De goed afgedekte verblijven zorgden voor bescherming tegen atoomstraling. Heel bijzonder, de inductorcentrales voor de verbindingen zijn nog aanwezig.

Deze waren speciaal bedoeld voor het in stand houden van het landelijk telefoonnetwerk bij rampen en oorlogen. Ook hadden deze centrales directe lijnen met andere bunkers van de BB, provincie- gemeente- en ziekenhuizen in de regio. Het Museum Bescherming Bevolking heeft een origineel deel van de Berlijnse Muur in bezit . Het is een van de grootste delen van de Berlijnse Muur die in Nederland is te vinden. Het betonnen stuk muur is 3.60 meter hoog, 1.20 meter breed en 3.5 ton zwaar.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 3 oktober 2021 : 11:00 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.50
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 2.00 (4 t/m 12 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Commandopost Grou
Burstumerdyk 1
9001 ZC GROU
www.museumbeschermingbevolking.nl

€ 4,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader