Rondleiding in de voormalige BB-bunker

3 juli, Commandopost Grou in GROU

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De commandopost (BB-bunker) is deze zondag geopend voor het publiek. Er zijn rondleidingen door gidsen in deze bunker van ongeveer 1100 vierkante meter die in gebruik werd genomen in 1967 en is ingericht met vier commandoposten. Ruim 150 mensen konden probleemloos in deze bunker twee weken bivakker...

Lees meer

De commandopost (BB-bunker) is deze zondag geopend voor het publiek.

Er zijn rondleidingen door gidsen in deze bunker van ongeveer 1100 vierkante meter die in gebruik werd genomen in 1967 en is ingericht met vier commandoposten. Ruim 150 mensen konden probleemloos in deze bunker twee weken bivakkeren – geheel afgesloten van de buitenwereld.

De bunker was zelfvoorzienend – qua voedsel, water, stroom en gefilterde lucht. Vanuit de bunker in Grou kon men Friesland blijven besturen met behulp van inductorcentrales (=stroomloos) tijdens een crisissituatie. De goed afgedekte verblijven zorgden voor bescherming tegen atoomstraling.

Tevens heeft het Museum Bescherming Bevolking een origineel deel van de Berlijnse Muur in bezit . Het is een van de grootste delen van de Berlijnse Muur die in Nederland is te vinden. Het betonnen stuk muur is 3.60 meter hoog, 1.20 meter breed en 3.5 ton zwaar.

Het museum beschikt ook over enkele historische voertuigen: een DAF BW 150 brandweerauto uit 1967, een Magirus-Deutz brandweerauto uit 1955 en een Volkswagen Kever van 1976.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 3 juli 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 4 jaar)
Kinderen : € 2.50 (5 t/m 12 jaar )

Waar is het?

Commandopost Grou
Burstumerdyk 1
9001 ZC GROU
www.museumbeschermingbevolking.nl

€ 5,00