Rondleiding in de voormalige BB-bunker

2 oktober, Commandopost Grou in GROU

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Laat rondleiden door een gids en waan u in de tijd van de koude oorlog. De commandopost (BB-bunker) is deze dag ook geopend voor het publiek. Laat u rondleiden door gidsen in deze bunker uit de tijd van de koude oorlog. De bunker -in gebruik genomen in 1967- is ingericht met vier commandoposten en ...

Lees meer

Laat rondleiden door een gids en waan u in de tijd van de koude oorlog.

De commandopost (BB-bunker) is deze dag ook geopend voor het publiek. Laat u rondleiden door gidsen in deze bunker uit de tijd van de koude oorlog. De bunker -in gebruik genomen in 1967- is ingericht met vier commandoposten en is ongeveer 1100 m².

Ruim 150 mensen konden probleemloos in deze bunker twee weken bivakkeren – geheel afgesloten van de buitenwereld. De bunker was zelfvoorzienend – qua voedsel, water, stroom en verse gefilterde lucht. Vanuit de bunker in Grou kon men Friesland blijven besturen tijdens een crisissituatie. De goed afgedekte verblijven zorgden voor bescherming tegen atoomstraling.

Het Museum Bescherming Bevolking heeft een origineel deel van de Berlijnse Muur in bezit . Het is een van de grootste delen van de Berlijnse Muur die in Nederland is te vinden. Het betonnen stuk muur is 3.60 meter hoog, 1.20 meter breed en 3.5 ton zwaar.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 4 jaar)
Kinderen : € 2.50 (5 t/m 12 jaar )

Waar is het?

Commandopost Grou
Burstumerdyk 1
9001 ZC GROU
www.museumbeschermingbevolking.nl

€ 5,00