Rondwandeling door de Ommerschans

28 november, Veldzichthoeve in OMMERSCHANS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vereniging de Ommerschans organiseert een rondwandeling met gids door het mystieke gebied de Ommerschans. We gaan weer beginnen! De vereniging de Ommerschans is weer gestart met de gegidste rondwandeling die elke vierde zondag van de maand( met uitzondering van de maand December) plaats zal vinde...

Lees meer

Vereniging de Ommerschans organiseert een rondwandeling met gids door het mystieke gebied de Ommerschans.

We gaan weer beginnen!
De vereniging de Ommerschans is weer gestart met de gegidste rondwandeling die elke vierde zondag van de maand( met uitzondering van de maand December) plaats zal vinden. In de anderhalve durende wandeling vertelt de gids over de geschiedenis van het unieke gebied. Met onder meer verhalen over het zwaard van Ommerschans( dat te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden), de muiterij op de schans, de overval door de patriotten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ruim 700 ha grote straf-en bedelaarskolonie Ommerschans. Je hoort niet alleen de historische feiten, maar ook verhalen over de bewoners en de dagelijkse gang van zaken op de kolonie. De gids vertelt ook over de geschiedenis van CTP Veldzicht die zijn oorsprong vindt in de kolonie Ommerschans.
De start van de zondagmiddagrondwandeling is om 14.00 uur bij het kanon in hartje Ommerschans. Wij houden ons aan de regels die door het RIVM zijn opgesteld.
De kosten voor de rondwandeling zijn € 5,00 pp, Er is geen gelegenheid om te pinnen. Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl of via 06-13629524/06-51633683. Parkeren bij het kanon naast de schanswal. Wilt u met een grote groep komen? Dan kunnen we ook in overleg rondleidingen afspreken op een ander moment. Laat u zich informeren over de mogelijkheden.
Meer informatie op onze website www.ommerschans.nl
Volg ons op facebook: www.facebook.com/ommerschans

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 28 november 2021 : 14:00 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Toelichting: Leden gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Veldzichthoeve
Balkerweg 80
7739 PT OMMERSCHANS

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader