Rottefalle Brûst

11 september, Diverse locaties in ROTTEVALLE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Rottefalle Brûst Kunst en Cultuurroute met garagesale en muziek op het Werflânplein in het Centrum van Rottevalle van 9.30-17.30 uur Rottefalle Brûst, de opening van het Culturele seizoen in Rottevalle. Na de succesvolle Rottefalle Brûst in 2020 komt er een vervolg! Waar een klein dorp groot in kan...

Lees meer

Rottefalle Brûst Kunst en Cultuurroute met garagesale en muziek op het Werflânplein in het Centrum van Rottevalle van 9.30-17.30 uur

Rottefalle Brûst, de opening van het Culturele seizoen in Rottevalle.
Na de succesvolle Rottefalle Brûst in 2020 komt er een vervolg! Waar een klein dorp groot in kan zijn!
Zaterdag 11 september geeft om 10.00 uur Burgemeester Jan Rijpstra het startsein voor “Rottefalle Brûst”. Dit vindt plaats op het plein voor het MFC it Werlân in Rottevalle met muzikale omlijsting van Polyphonia.
De hele dag zijn er tal van activiteiten van 10.00-16.30 uur, wel met in acht nemening van de Coronamaatregelen. Maar desondanks “brûst” het in Rottevalle.
De garagedeuren gaan iets eerder open voor de garagesale, daar kunt terecht voor allerlei koopjes tussen 9.00-13.30 uur. Met ruim 50 deelnemers wordt dat vast en zeker een succes. De locaties komen met een rode stip op de flyer te staan en zijn bovendien te herkennen aan de rode paraplu. Op een aantal locaties zijn er exposities van schilderijen en kunst.
Te herkennen aan de groene paraplu’s. De exposities zijn aan huis, in tuinen en in de Doarpstsjerke aan de Buorren en de Doopsgezinde kerk aan de Haven, waar tevens een actie voor Lisa gehouden wordt. De opbrengst is voor ikhelplisa.nl.
De Doarpstjerke opent haar deuren voor muziek, je kunt meedoen aan een workshop gitaar en ukelespelen, luisteren naar de lezing van Burgemeester Jan Rijpstra om 11.00 uur, schilderijen en keramiek bewonderen.
Op het skûtsje de Rot is “het open dag”, de gastvrouw vertelt over het skûtsje, u kunt een kijkje nemen in het skûtsje en de muzikanten zorgen voor een vrolijke noot met hun visvrouwenliedjes. Door de straten trekt het straattheater Hymphamp. Op het Muldersplein speelt de Bazuin en zijn de Piipegaeltsje Sjongers te beluisteren.
Vanaf 13.15 uur is er muziek op het Werflânplein van o.a. Hymphamp, Michiel & Pieter, de Loose Lions, de Piipegaeltsje Sjongers, Gurbe Douwstra en als afsluiter de pop/rockband GoSimon.
Deze keer zijn ook de sportverenigingen korfbal en voetbalval aanwezig met activiteiten op de Brouwersgrêft. Ook staat daar de lokale palingroker.
Ook de horecagelegenheden, het Paviljoen de Leyen, de Herberg van Smallingerland, Gerben land en Cafetaria de Lits zijn er bij met hapjes en drankjes. Op de haven komen o.v.b. een aantal kraampjes te staan met koopwaar van o.a kaarten, “Bliide stjintjes” en honing en expositie.
Wilt u de historische geveltjes, gebouwen enz bekijken, sluit u dan aan bij de dorpswandeling o.l.v. een ervaren gids, die u alle mooie plekjes laat zien. Het is tevens Monumentendag en zijn er extra monumentale panden aan de wandeling toegevoegd.
Voor de schooljeugd wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd. De prijsuitreiking is op de namiddag. Bij de infostand op het plein is een route kaart af te halen, met daarop de locaties waar wat te doen is. Ook lopen er prachtig geklede gastvrouwen rond met uitdeel materiaal en de route met het programma.
Het volledige programma kunt u ook bij de infostand afhalen of uitdraaien vanaf de facebook pagina “Rottefalle Brûst”. Deze prachtige start van de opening van het Culturele seizoen 2021-2022 wordt georganiseerd in samenwerking met de Culturele verenigingen in Rottevalle, dorpsactiviteiten, de Kulturele Kommisje, de Doarptsjerke, DGkerk, MFC it Werflân, de muziekverenigingen, koorleden en vele vrijwilligers. Met elkaar maken we er een mooie dag van. Rottefalle Brûst wordt mede mogelijk gemaakt door de Compagnons, de Gemeente Smallingerland, Het Prins Bernardfonds, P.W Janssen Friesche Stichting, Schilderbedrijf Sjoerd Kingma en Elzinga Administraties en Advies. De paraplu’s worden gesponsord door Van Kammen Buro. Tot ziens op 11 september.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 september 2021 : 9:30 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Diverse locaties
1
9221 SV ROTTEVALLE

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader