Rottumerplaat

20 september, Bibliotheek in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft een lezing naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen boek 'Rottumerplaat'. Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft een lezing zijn vorig jaar verschenen boek 'Rottumerplaat'. Van tevoren aanmelden is verplicht. Ebbinge heeft in het...

Lees meer

Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft een lezing naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen boek 'Rottumerplaat'.

Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft een lezing zijn vorig jaar verschenen boek 'Rottumerplaat'. Van tevoren aanmelden is verplicht.

Ebbinge heeft in het afgelopen decennium, samen met zijn vrouw, het eiland diverse keren voor langere of kortere tijd bewoond om broedvogels, doortrekkers en wintergasten te tellen. Hij vertelt over zijn ervaringen en belevenissen op dit bijzondere natuurreservaat. Op deze avond kunnen de bezoekers een gesigneerd exemplaar van 'Rottumerplaat' kopen. Het is een prachtig naslagwerk geworden, waarvoor zijn vrouw Doortje Dallmeijer de foto’s maakte.

Rottumerplaat is tot natuurgebied verklaard, waar de mens maar in zeer beperkte mate voet aan wal mag zetten. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zaten Godfried Bomans en Jan Wolkers er elk een week lang alleen. Voor beiden was dat een indrukwekkende ervaring die ze totaal verschillend beleefden. Voor veel natuurliefhebbers is Rottumerplaat een verboden eiland waar alleen een door Staatsbosbeheer aangesteld aantal vogelwachters mag komen.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 20 september 2021 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Toelichting: leden bibliotheek 3,50 euro, incl. koffie.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Bibliotheek
Burgemeester Kuperusplein 48
8442 CL HEERENVEEN
0513 626675
www.bibliotheekheerenveen.nl

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader