Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA

17 november, Vera in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sample-heavy, groove-happy rap-rock band Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig, bracht vijf studioalbums uit en toerde veelvuldig door onder andere Frankrijk, Duitsland en de VS. Voor wie dit even gemist heeft of nog geboren moest worden, een kor...

Lees meer

Sample-heavy, groove-happy rap-rock band

Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig, bracht vijf studioalbums uit en toerde veelvuldig door onder andere Frankrijk, Duitsland en de VS. Voor wie dit even gemist heeft of nog geboren moest worden, een korte introductie:

De rap-rock band Urban Dance Squad werd opgericht na wat oorspronkelijk bedoeld was als een eenmalige jam-sessie op een festival in Utrecht op 20 december 1986. De band bestond uit een gitarist, bassist, drummer, rapper en DJ. Hun muziek wordt omschreven als een mix van genres; van funk, soul en jazz, tot heavy metal, hip hop en reggae. Deze unieke mix bleef niet onopgemerkt en was van grote invloed op o.a. Rage Against The Machine.

Na de break-up in 2006 zal Silver Surfinger Rudeboy, de MC van Urban Dance Squad eindelijk weer optreden met een complete Urban Dance Squad set die zal bestaan uit alle 5 de platen die Urban Dance Squad ooit heeft gemaakt. Niet alleen Rudeboy zal dit feeste meevieren, maar ook DJ DNA, meester van de draaitafels.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 17 november 2022 : 20:30 - 23:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Vera
Oosterstraat 44
9711 NV GRONINGEN
050 3134681
http://www.vera-groningen.nl

€ 20,00