Ruimte in het Keizerrijk

13 mei t/m 4 juni, Galerie de Vis in HARLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstenaar Peter Keizer ontdekte in coronatijd een compleet nieuwe wereld. Extra dik geschept papier bood hem meer lucht en ruimte dan hij de afgelopen decennia ooit via het schilderslinnen vond. Zo is hij nu terug van nooit weggeweest, met een bevrijdend nieuw perspectief. Galerie De Vis in Harling...

Lees meer

Kunstenaar Peter Keizer ontdekte in coronatijd een compleet nieuwe wereld. Extra dik geschept papier bood hem meer lucht en ruimte dan hij de afgelopen decennia ooit via het schilderslinnen vond. Zo is hij nu terug van nooit weggeweest, met een bevrijdend nieuw perspectief. Galerie De Vis in Harlingen toont tot en met 7 mei de levenslustige verkenningstocht van een herboren kunstenaar.

In de Nederlandse kunstwereld is Peter Keizer een gevestigde naam. Sinds hij halverwege de jaren ’80 zijn carrière begon bouwde hij gestaag een indrukwekkend oeuvre op. Zijn kleurrijke pasteuze olieverven en dynamische sculpturen waren tijdens vele tientallen exposities te zien, van Parijs tot Hong Kong. Werken van hem sieren talloze interieurs in vele windstreken en maken deel uit van particuliere en bedrijfscollecties, zoals in de Johan Cruijff ArenA.

FOTO + ONDERSCHRIFT FD 7/5

Ongevraagd en onverwacht schiep de pandemie in de loop der dingen tijd en ruimte voor vernieuwing. Stilstand was het niet, eerder een herijking die leidde tot een verfrissende doorontwikkeling. De kunstenaar parkeerde het schilderslinnen en ontdekte dat zijn overtuigende stijl op geschept papier fijngevoeliger toont zonder de kracht van de typisch Keizerlijke kleurexplosies te verliezen. Mogelijk ook door het gebruik van acrylverf is zijn nieuwste werk fijnzinniger en evenwichtiger, maar onveranderd energiek door zijn unieke talent met grove toetsen zelfs de teerste schoonheid te raken.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 12:30 - 16:00
za 28 mei 2022 : 11:00 - 16:00
vr 3 juni 2022 : 12:30 - 16:00
za 4 juni 2022 : 11:00 - 16:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie de Vis
Noorderhaven 40
8861 AN HARLINGEN
0517 417116
www.galeriedevis.com
info@galeriedevis.nl